Gigi Becali nu renunta. Ce decizie a luat latifundiarul din Pipera

Gigi Becali vrea sa depuna o noua cerere de gratiere pe care a scris-o deja, impreuna cu avocatii sai, potrivit romaniatv.net.

Cererea de gratiere i-ar putea aduce lui Becali libertatea mult visata. Cel mai probabil am putea asista la o rasturnare de situatie, iar momentul cheie ar putea fi intre alegerile europarlamentare şi cele prezidentiale.

Președintele Traian Basescu a decis, vineri, “neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale. Decizia președintelui Traian Basescu a fost transmisa solicitantului gratierii”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei prezidentiale.

Tot vineri, Gigi Becali a transmis un mesaj surpriza pentru Traian Basescu, de dupa gratii. “Ii multumesc lui Traian Basescu ca nu m-a gratiat. Raman demn şi tin mereu sabia sus”, a transmis Gigi Becali, din inchisoare.

Alexandra Becali, mama lui Gigi Becali, a mers la inceputul lunii martie la Palatul Cotroceni, pentru a depune un memoriu la cererea de gratiere depusa de fiica latifundiarului din Pipera la inceputul acestui an.

Citeste si: GRATIEREA lui BECALI, respinsa de presedintele Basescu. Avocatul Ionascu: E dureros!

Potrivit Legii 546/2002, gratierea este masura de clementa luata de preşedintele Romaniei, ce consta in inlaturarea, in total sau in parte, a executarii pedepsei aplicate de instanta ori in comutarea acesteia in una mai uşoara. Gratierea individuala se acorda la cerere sau din oficiu, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Cererea de gratiere individuala se adreseaza preşedintelui şi poate fi facuta de persoana condamnata, aparatorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de sotul persoanei condamnate, ascendentii, descendentii, fratii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale sotului persoanei condamnate.