Gigi Becali, primul interviu de la inchisoare: Imi cer iertare pentru tonalitate, dar este vocea durerii din inima si sufletul meu

GIGI BECALI a facut CIRC la Judecatoria Medgidia. Ce spune avocatul sau

Gigi Becali a oferit primul sau interviu de cand a ajuns dupa gratii. Patronul Stelei a transmis un mesaj emotionant presedintelui Basescu, pe care il roaga sa faca demersuri pentru a i se respecta regimul deschis din penitenciar.

“Imi cer iertare pentru tonalitate, dar este vocea durerii din inima si sufletul meu. Un barbat care 11 luni a fost luat din casa lui si care nu si-a vazut nevasta, mama de 84 ani si cei trei copii. Cu smerenie, cu dragoste si cu respect, pentru ca mereu sunt atent la declaratiile domnului presedinte Traian Basescu, asa cum domnia sa a spus aseara in interviu ca daca jurnalistii au un minim respect pentru statul de drept sa citeasca legea gratierii, asa il rog si eu, cu mare stima si cu mare respect, din inima il rog, sa puna un consilier sa deschida si sa citeasca legea executarii pedepsei la regimul deschis, la recompense, si sa vada ca eu aveam dreptul la 30 de zile in sanul familiei. Nu mi s-a dat o zi. Domnul presedinte este mediator intre stat si societate.

Citeste si: Gigi Becali se plange ca e torturat in puscarie. Petitie catre Parlament

 Poate am devenit si eu un om mai smerit. Condamnat in dosar pentru schimbul de terenuri nu comentez hotararea, dar spun doar atat: cine este hotul atat de mare infractor care sa fure 600.000 de euro si sa dea 30 de milioane de euro cadou la altii? Cel mai important este faptul ca eu am executat jumatate din pedeapsa data in dosarul transferurilor. Spun cu mahnire. In fiecare zi, familia mea a fost terorizata cu stiri: Becali a slabit 19 kg- n-am slabit 19 kg, Becali paralizeaza- n-am paralizat inca. Daca tot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, care legea romaneasca mi-o da, la 5 zile sau la 10 zile sa vin sa-mi iau familia in brate, sa-mi iau mama in brate, sa o sarut si sa plec sa-mi execut pedeapsa? Este vocea suferintei a unui barbat care este batjocorit”, a spus Becali pentru Romania Tv.

Becali se intreaba daca nu cumva decizia autoritatilor privind regimul sau deschis nu este una exagerata si rauvoitoare.

 “Pe cine deranjez daca am executat un an din pedeapsa sa ma duc sa fac un an din pedeapsa si sa vin dupa 4-5 luni sa execut pedeapsa? Cui sa fac eu rau sub paza si de ce? La regimul meu, regim deschis, poti sa pleci singur si la teatru, liber fara paza. Daca eu ma pot duce la doctor fara paza, cum spune legea, cum sa ma operez cu paza? Respectati legea! Poate Dumnezeu m-a adus aici ca sa vad oameni care au facut doi ani, trei ani de puscarie, le-au murit parintii. Vin langa mine plangand. Le-am inmormantat eu parintii. Aveau trei ani de puscarie si nu le-au dat o zi. Le-au murit parintii de dor”, a mai spus Becali.