Gigi Becali afla pe 14 august daca va fi eliberat. Avocatii sai pregatesc si plangerea catre CEDO

Procesul privind cererea de intrerupere a pedepsei lui Gigi Becali va fi judecat pe 14 august. Avocatii latifundiarului au cerut amanarea luarii unei decizii, pe motiv ca Gigi Becali vrea sa-si pregateasca o pledoarie pe care sa o sustina in fata judecatorilor.

Curtea de Apel Bucuresti ar fi trebuit sa judece, miercuri, recursul la respingerea cererii de intrerupere a executarii pedepsei. Gigi Becali a ajuns, miercuri dimineata, in jurul orei 9.00, la Curtea de Apel Bucuresti, unde va solicita ca timp de 90 de zile sa-i fie intrerupta pedeapsa, pentru a se putea ingriji de familia sa si de afaceri.

Dealtfel, Gigi Becali a fost vizitat, marti, in inchisoare de avocatul sau, pentru a stabili strategia care ar urma sa fie adoptata astazi in fata instantei. Finantatorul Stelei va sustine in fata magistratilor un discurs profund si plin de argumente si va miza, cel mai probabil, pe faptul ca nu si-a vazut familia de cand se afla in inchisoare.

“Cred ca suntem foarte bine pregatiti, iar asta o vom vedea in fata in fata instantei. Singura nemultumire a domnului Becali este aceea ca nu si-a vazut familia de trei luni. De fapt, aceasta este ideea care l-a dominat in permanenta in timpul discutiilor. Miercuri, in fata instantei, va lua si el cuvantul si sper ca va fi unul foarte profund si plin de argumente serioase. Faptul ca nu a reusit pana acum sa-si vada familia este elementul care il deranjeaza cel mai mult. Starea lui este una buna, de echilibru. Singurul element care nu-l satisface este cel legat de relatia cu familia”, a declarat Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali.

Avocatii lui Becali pregatesc, in paralel, si plangerea catre CEDO, pe care o vor depune in cateva zile.

Tribunalul Bucuresti (TB) a notat, in motivarea hotararii prin care a respins cererea lui Becali, ca aceasta putea fi admisa daca finantatorul Stelei dovedea existenta unor imprejurari speciale cu consecinte grave asupra lui, a familiei sale sau a unitatii la care lucra.

“Tribunalul considera ca, si in situatia in care s-ar considera ca petentul B. G. nu ar fi fost luat prin surprindere de hotararea de condamnare, acesta ar fi putut beneficia de intreruperea executarii pedepsei, daca dovedea existenta unor imprejurari speciale cu consecinte grave asupra petentului, familie acestuia sau unitatii la care lucra. (…) Fata de cele retinute, tribunalul apreciaza ca nu s-a facut dovada existentei unor imprejurari speciale in sensul disp. art. 453 lit.c C.pr.pen., motiv pentru care se va respinge cererea de intrerupere, ca neintemeiata”, s-a aratat in motivarea hotararii TB.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema, in 20 mai, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). In acelasi dosar au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina, acestia fiind incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Foto: Adevarul