Gigi BECALI ramane in arest, a decis Curtea de Apel Constanta

GIGI BECALI va ramane in arest, au decis judecatorii de la Curtea de Apel Constanta, care au respins miercuri cererea de intrerupere a executarii pedepsei cu inchisoarea din motive medicale. Becali a spus, ieri, ca daca ii va fi respinsa contestatia se va adresa la CEDO.

Astfel, Curtea de Apel Constanta a respins contestatia formulata de omul de afaceri impotriva sentintei magistratilor Tribunalului Constanta potrivit careia solicitarea de intrerupere a executarii pedepsei cu inchisoarea din motive medicale este nefondata. Decizia dispusa astazi este definitiva. 

Gigi Becali a solicitat instantei sa i se intrerupa executarea pedepsei cu inchisoarea pentru a se putea opera la o clinica privata din Bucuresti, fara paza, in conditiile in care este incarcerat in regim deschis, mentionand, totodata, ca ar dori sa aiba familia alaturi de el la spital. Omul de afaceri a spus ca, daca va fi eliberat, inainte de a merge la unitatea medicala doreste sa petreaca doua-trei zile la o manastire si ca nu intelege de ce este atata “incrancenare” cu privire la intreruperea pedepsei sale.

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au decis, ieri, ramanerea in pronuntare pentru miercuri referitor la solicitarea omului de afaceri Gigi Becali de a fi eliberat temporar din penitenciar pentru fi supus unei interventii chirurgicale din cauza afectiunilor medicale de care sufera. 

GIGI BECALI, finantatorul Stelei, a fost adus, ieri, de la Penitenciarul Poarta Alba la Curtea de Apel Constanta, pentru judecarea contestatiei acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de intrerupere a pedepsei din motive medicale.

Maria Vasii, avocata lui BECALI, a cerut instantei sa admita contestatia la decizia Tribunalului Constanta, care a respins solicitarea de intrerupere a pedepsei, aducand din nou aceleasi argumente, respectiv ca exista un raport de expertiza medico-legal in acest caz si ca medicii legisti au stabilit ca finantatorul Stelei are o afectiune grava care nu poate fi tratata in regimul penitenciar si care necesita interventie chirurgicala.

Intr-un interviu acordat din detentie pentru Romania TV, Gigi Becali se declara increzator ca presedintele Traian Basescu il va gratia “pana in Paste”.

“Eu nu sunt in masura si nici nu vreau sa comentez eu despre Gica Popescu, pentru ca omul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios si a zis: refuz gratierea. Eu, ca sa-mi vad familia mea, mama mea si fetele mele, eu cum sa fac un gest de orgoliu si sa refuz gratierea? Eu o cer de o suta de ori. Cred ca mi-o va da pana in Paste. Daca se respecta legea, eu acum nu ar trebui sa stau in puscarie”, a spus Becali, pentru Romania TV.

In acelasi interviu, finantatorul Stelei l-a rugat pe seful statului sa ii acorde o audienta, pentru a-i spune “ce se intampla in puscariile din Romania”. “Nu te educi la puscarie. (…) Ce e in puscariile din Romania este inadmisibil”, a explicat Becali.

Gigi Becali a mai declarat ca se simte batjocorit prin faptul ca nu i s-a permis sa stea cu familia atat cat ii da dreptul legea.