Gigi Becali ramane in inchisoare. Tribunalul Constanta i-a respins cererea de eliberare

Gigi Becali nu va fi eliberat. Magistratii de la Tribunalul Constanta au respins, joi, cererea de eliberare a lui Gigi Becali, formulata pe motive medicale. Decizia poate fi contestata in termen de trei zile.

Becali solicitase sa fie eliberat pentru a merge la Munchen, unde sa fie supus unei interventii chirurgicale.

Decizia luata astazi de Tribunalul Constanta vine dupa ce, miercuri, s-a amanat judecarea solicitarii lui Gigi Becali de intrerupere a pedepsei pe motive medicale, instanta luand act de raportul medico-legal intocmit in acest caz.

Becali s-a prezentat, miercuri, in fata magistratilor purtand un guler cervical si a cerut instantei sa admita solicitarea de intrerupere a pedepsei. Latifundiarul din Pipera a spus ca la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toti concluzionand ca interventia chirurgicala este iminenta.

Judecatorii au luat act de raportul medico-legal intocmit de catre Serviciul de Medicina Legala Constanta, urmand sa stabileasca, joi, daca se impune intreruperea pedepsei in cazul lui Gigi Becali, pentru a fi supus unei interventii chirurgicale la coloana vertebrala.

Avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, cea care a obtinut eliberearea politistului Cristian Cioaca, a cerut instantei intreruperea executarii pedepsei, deoarece, conform expertizei medico-legale, omul de afaceri sufera de o afectiune grava si are nevoie de interventie chirurgicala, aceasta neputand fi facuta in sistemul penitenciar.

Avocata a precizat ca nu exista opinii contradictorii in expertiza medico-legala si ca cei doi medici specialisti care au intocmit raportul au avut aceeasi opinie.

Maria Vasii a mai spus in instanta ca va depune plangere penala impotriva medicului sef al Serviciul de Medicina Legala (SML) Constanta pentru abuz in serviciu, pentru ca ar fi facut anumite recomandari pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie sa le faca.

Procurorul DNA Andrei Bodean a cerut insa instantei sa respinga cererea de intrerupere a pedepsei, sustinand ca afectiunea lui Gigi Becali poate fi tratata cu succes in spitalele din Romania si ca ar putea avea loc sub paza, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Alba.