Gigi Becali recunoaște și șochează: Băsescu a ajutat ca Steaua să nu fie retrogradată!

Gigi Becali a dezvăluit, joi, că Traian Băsescu a intervenit în 2013 pentru ca FCSB, pe atunci Steaua, să nu fie retrogradată, informează Digi Sport. Finanțatorul vicecampioanei României spune că, imediat după ce a intrat în pușcărie, a avut mari emoții în ceea ce privește soarta echipei.

Ce ar fi însemnat o retrogradare? “La revedere cu Steaua”, e convins Gigi Becali. “Cele mai mari emoții le-am trăit atunci, cu Dosarul Valiza, când am intrat în pușcărie, și aveam procesul la UEFA pentru retrogradare. Caz de corupție! Băsecu a ajutat că Steaua să nu fie retrogradată. Băsescu a intervenit, dar ce a făcut nu pot să spun. Dacă vrea, poate să spună Mircea Sandu mai multe. Băsescu l-a chemat pe Mircea Sandu, dar mai multe nu va pot spune. Și cu Livia Stanciu, și cu motivarea, cu tot”, a spus Gigi Becali într-un interviu acordat Digi Sport.

“Când am aflat că am fost achitați de UEFA am plâns de bucurie, pentru că altfel pierdeam tot. Dacă retrogradam, nu mai îmi pasă de nimic. Dar, în anul acela, 2013, imediat a fost achitată Steaua, am intrat în Liga Campionilor, aproape 30 de milioane, l-am vândut pe Chiricheș, 9,5 milioane de euro, l-am vândut pe Rusescu, două milioane, am ajuns la 42 de milioane de euro, l-am vândut pe Gardoș, tot în perioada aia, și așa am câștigat așadar aproximativ 50 de milioane de euro. Plus că dimineață când m-am trezit am auzit că am primit despăgubiri în valoare de 110 milioane de euro de la ANRP. Mi-a dat Dumnezeu 160 de milioane numai din asta”, a continuat acesta.

În cazul “Valiza”, Gigi Becali a fost găsit vinovat că ar fi oferit suma de 1,7 milioane de euro, sub titlul de premiere, jucătorilor de la Universitatea Cluj, în cazul în care nu pierdeau întâlnirea cu CFR Cluj, situație în care “roș-albaștrii” ar fi câștigat titlul în 2008. FCSB, pe atunci Steaua București, a riscat să fie exclusă de UEFA din cupele europene și retrogradată din Liga 1. În cele din urmă, decizia, venită cu întârziere, a fost în favoarea grupării patronate de Gigi Becali.

Sursă foto: sport