Gigi Becali risca noi sanctiuni drastice din cauza Stelei

Gigi Becali, finantatorul incarcerat al Stelei, risca  noi sanctiuni drastice din cauza echipei pe care o patroneaza. Boss-ul ros-albastrilor a incasat, in aceasta vara, peste 10 milioane de euro din transferurile lui Vlad Chiriches si Raul Rusescu, dar a incalcat o prevedere din regulament, informeaza realitatea.net.

Mircea Sandu, presedintele FRF,  l-a avertizat pe Gigi Becali ca incalca Legea Sportului, privind sumele din transferuri internationale. Coform legii, Steaua trebuia sa directioneze 10% din cele 10 milioane de euro catre juniori, dar acest lucru nu s-a intamplat. In aceste conditii, oficialii Stelei pot fi condamnati penal pentru deturnare de fonduri.

“Sunt responsabili in fata legii pentru deturnare de fonduri. Autoritatile n-au cum sa nu-i controleze! Duce la o doza de nesimtire, ca banii desi sunt pentru juniori sa fie folositi in alte scopuri”, a spus Mircea Sandu.

Pe de alta parte, Steaua nu risca insa nici o sanctiune in plan sportiv, deoarece in regulamente nu exista o asemenea prevedere: “Eu le-am atras atentia public, mai mult n-am ce sa fac. N-am cum sa iau masuri impotriva Stelei pentru ca asta este treaba autoritatilor. Eu doar i-am avertizat public”.

Sursa foto: ziuanews.ro