GIGI BECALI s-a certat cu JUDECATORII de la Curtea de Apel: Nu se supara nimeni daca ies mai devreme

Gigi Becali a declarat, vineri, la Curtea de Apel Constanta, ca “nu se supara nimeni” daca iese cu sase luni mai devreme din inchisoare, ca oricum nu poate pleca de acolo inainte de alegerile prezidentiale si ca nu mai este interesat de politica.

Curtea de Apel Constanta a judecat, vineri, contestatia lui Gigi Becali la decizia Tribunalului Constanta care a hotarat sa nu micsoreze pedeapsa cu inchisoarea, asa cum solicitase omul de afaceri.

Gigi Becali a cerut in fata judecatorului micsorarea cu sase luni a pedepsei cu inchisoarea, sustinand ca faptele pentru care a fost condamnat in dosarul “Valiza” nu ar fi incriminate si de noul Cod Penal. El a mai spus ca nici premierea fotbalistilor nu reprezinta mita. In cuvantul avut in fata instantei, Becali a cerut sa i se faca dreptate si sa fie lasat sa plece mai repede din inchisoare.

CITESTE SI: LOVITURA DE TEATRU: GIGI BECALI a fost ELIBERAT in secret 

“Va cer sa faceti dreptate, domnule presedinte, nu plec maine din puscarie si nu se supara nimeni daca ies sase luni mai devreme, oricum nu am cum sa ies inainte de alegeri si nici nu ma mai intereseaza politica”, a declarat Becali. Procurorul DNA a cerut respingerea contestatiei si mentinerea actualei sentinte in cazul lui Gigi Becali. Curtea de Apel Constanta urmeaza sa se pronunte in acest dosar pe 17 octombrie.

In 20 august, Tribunalul Constanta a decis ca Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, sa ramana cu aceeasi pedeapsa, instanta respingandu-i solicitarea de a-i fi redus sporul de sase luni. Magistratii au respins ca nefondata contestatia la executare depusa de avocatii omului de afaceri, incarcerat in prezent in Penitenciarul Poarta Alba, si l-a obligat pe acesta si la plata sumei de 200 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de catre stat.

Becali a contestat decizia Tribunalului Constanta, contestatie care s-a judecat, vineri, la Curtea de Apel Constanta, instanta ramanand in pronuntare.

Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, a cerut, in 4 iulie, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul “Valiza” nu mai este incriminata de noul Cod Penal.

CITESTE SI: GIGI BECALI se intoarce in spatele gratiilor

Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

Sursa foto: jurnalul.ro