Gigi Becali, sanctionat doar cu avertisment in dosarul in care a fost acuzat de discriminare

S-a dat sentinta in dosarul in care Gigi Becali a fost acuzat de discriminare. Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, cererea Asociatiei Accept care vroia o sanctiune mai aspra pentru latifundiar, in urma afirmatiilor facute de acesta potrivit carora nu ar angaja niciodata un jucator homosexual la Steaua.

Astfel, Curtea de Apel a mentinut decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, care fusese contestata la Curtea de Apel de Asociatia Accept, care apara si promoveaza drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender), astfel ca s-a aplicat doar un avertisment.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Magistratii Curtii Europene de Justitie au hotarat ca Gigi Becali ar trebui sanctionat mai dur pentru homofobie, dupa ce au judecat, la sesizarea Curtii de Apel Bucuresti, un proces in care fostul europarlamentar primise doar un avertisment pentru afirmatia ca nu va angaja niciodata fotbalisti homosexuali la Steaua.

Judecatorii europeni de la Luxemburg au hotarat, pe 25 aprilie, ca afirmatiile facute de fostul europarlamentar Gigi Becali acum trei ani, potrivit carora la clubul de fotbal Steaua nu vor juca niciodata fotbalisti homosexuali, denota homofobie si ca demnitarul ar trebui sanctionat pentru ele.

Totodata, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotarat ca si clubul Steaua adopta politici de angajare discriminatorii, intrucat conducerea oficiala a clubului nu s-a distantat in niciun fel de afirmatiile patronului.

“Imprejurarea ca acest angajator nu s-a distantat in mod clar de declaratiile respective poate fi luata in considerare cu ocazia aprecierii politicii sale de recrutare”, a aratat Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Reprezentantii Asociatiei Accept au explicat ca decizia Curtii de la Luxembourg trage un semnal de alarma pentru toata lumea si arata ca discriminarea, inclusiv discriminarea la angajare, este o fapta grava care nu poate fi tolerata intr-o tara care se doreste a fi membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.