Gigi Becali și Adrian Mititelu au făcut circ la Curtea de Apel Craiova: ”Fiecare a furat ce a putut!”

Patronul FCSB a refuzat să jure pe biblie

Gigi Becali și Adrian Mititelu au făcut circ la Curtea de Apel Craiova, acolo unde se judecă dosarul transferului lui Mihai Costea de la FC U Craiova 1948 la Steaua București în anul 2011. În dosar, Mititelu este acuzat de evaziune fiscală, în timp ce Becali și Valeriu Argăseală au fost citați ca martori.

Gigi Becali s-a dat în spectacol în fața magistraților refuzând să jure pe Biblie și ”uitând” să ofere toate detaliile transferului care face obiectul dosarului în cauză.

„Domnul Becali a uitat un eveniment foarte important, mă refer la o convenție pe care am încheiat-o, prin care nu mai are nimeni nicio pretenție, dar nu și-a mai adus aminte de ea. Având în vedere că mi-au luat o echipă întreagă…  Nu e vorba de milă, poate se simte puțin vinovat că și el a participat, și el s-a înfruptat din munca mea și din investiția mea. Chiar uităm ce echipă frumoasă am avut și ce jucători de mare perspectivă am avut? Nu sunt supărat pe Gigi Becali, nu are el vină că echipa mi-a fost exclusă, dar să nu uităm totuși cum au fost evenimentele acum nouă ani! A furat fiecare ce a putut. Când s-a dat decizia aia, toată lumea a luat ce a prins”, a declarat Adrian Mititelu în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.

Gigi Becali le-a declarat jurnaliștilor prezenți că nu-și mai amintește decât „30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi. Mititelu a pierdut 15 milioane de la fotbal, a dat bani să vadă oltenii fotbal. Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu”.

În sala de judecată, Becali a spus, referitor la Mihai Costea, „Eu «calul» l-am luat, de ce să nu recunosc” și a stârnit hohote de râs când a refuzat să jure pe Biblie: „Eu mă jur doar pe crucea mea de la gât”, scrie Gazeta Sporturilor.

În acest dosar, FCSB s-a constituit parte civilă pentru a recupera suma de transfer, 1,1 milioane euro, considerând că Mihai Costea era jucător liber la data tranzacției, deoarece echipa afaceristului oltean fusese dezafiliată, mai notează sursa citată.

Sursa foto: sport