Gigi Becali, spor de pedeapsa dupa Dosarul Valiza?

Conform site-ului romanialibera.ro, dosarul Valiza ii poate aduce lui Gigi Becali un spor de pedeapsa cuprins intre sase luni si doi ani, care se va adauga celor trei ani pe care latifundiarul din Pipera ii ispaseste deja dupa sentinta primita in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Mai precis, cei trei ani de inchisoare cu executare primiti in Dosarul Valiza reprezinta contopirea a trei pedepse. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis contopirea a trei pedepse si sa il condamne pe Gigi Becali la trei ani de inchisoare. In acest context, Judecatoria sectorului 5, de care apartine Penitenciarul Rahova, este obligata sa-i dea lui Becali un spor de pedeapsa cuprins intre sase luni si doi ani de inchisoare avand in vedere ca au fost administrate mai multe pedepse pentru dare de mita, au explicat pentru sursa citata specialistii in drept.

Mai mult instanta poate administra si un spor de 5 ani pentru ca rolul sporurilor de pedeapsa este de a descuraja infractiunile , iar in cazul lui Gigi Becali este vorba de 7 infractiuni, instrumentate in 3 dosare penale, pentru care s-au administrat in total 11 ani de detentie, din care se executa cea mai mare sentinta plus sporul, se mai arata in articolul publicat de romanialibera.ro.

Sursa foto: adevarul.ro