Cererea lui Gigi Becali de a se afla in regim deschis de detentie a fost respinsa. UPDATE

Gigi Becali isi doreste un regim deschis de detentie. Latifundiarul din Pipera a fost adus in mare secret, marti dimineata, la instanta de judecata, unde se judeca cererea sa de a avea un regim de detentie deschis. Potrivit legii, cei care au parte de un astfel de regim de detentie sunt detinutii cu o condamnare de maximum un an.

UPDATE Ora 20.31: O noua veste proasta pentru Gigi Becali. Magistratii i-au respins, marti seara, cererea lui Gigi Becali de a se afla in regim deschis de detentie.

UPDATE Ora 13.00: Gigi Becali s-a intors la Penitenciarul Jilava, unde asteapta solutia instantei. 

Becali ar vrea sa treaca de la regimul semideschis, la regimul deschis, care i-ar asigura 8 ore de libertate pe zi. Magistratii de la Judecaria sectorului 5 decid daca accepta incadrarea sa la un regim mai usor de executare a pedepsei.

In fata instantei, Gigi Becali a tinut o adevarata pledoarie. Patronul echipei Steaua si-a motivat cererea prin faptul ca niciun Cod Penal din lume nu prevede ca unui detinut trebuie sa i se distruga familia si nu s-a sfiit sa invoce un proverb aroman. Mai mult, Becali a spus ca vrea regim deschis si pentru a-si vedea fetele.

“Stapanul scoate capul din noroi. Este un proverb la aromani. Dar durerea cea mai mare este a mea. Pe mine ma doare cel ma mult sufletul…O sa va spun la final de ce vreau regim semideschis. In niciun Cod Penal din lume nu se arata ca trebuie inchis, trebuie sa i se distruga familia. Primul gand era sa-i pot convinge pe cinci oameni care pot hotari regimul semideschis,” si-a inceput declaratia Gigi Becali.

“Sefa psihologilor a inceput sa planga, la fel si doctorita. Comandantul a votat ultimul. Asistenta a zis ca regimul ales de ea este semideschis. Am fost fericit in ziua aia. Cand a inceput femeia sa planga am stiut ca sunt oameni adevarati in tara asta,” a mai spus Becali, citat de agentiile de presa.

“Sunt niste paradoxuri in viata mea. Daca eu sunt al patrulea om politic ca incredere, trebuie sa facem ceva. Nu se poate sa-ti dau cu toporul in cap si gata. Oamenii ma vor si ma voteaza, cum sa fiu eu pericol public,” a mai spus Gigi.

Gigi Becali a fost adus singur in masina la instanta de judecata. Daca ar obtine un regim deschis, George Becali s-ar putea plimba, merge la biserica sau munci fara sa aiba nevoie un insotitor. Cu toate acestea, potrivit legislatiei actuale, doar persoanele cu o pedeapsa mai mica de un an pot beneficia de acest regim special.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 27 iunie, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie. 

Foto: Kanal D