GIMNASTICA: Noi MEDALII pentru Romania, cucerite duminica la Campionatele Europene de la Sofia

Laura Jurca a castigat MEDALIA DE ARGINT in finala de la sarituri a junioarelor, duminica, in cadrul CAMPIONATELOR EUROPENE DE GIMNASTICA ARTISTICA de la Sofia. Si Andreea Iridon a luat argintul la barna.

Cu un total de 14,383 puncte, Jurca a fost intrecuta doar de Elisa Downie (14,633 p) din Marea Britanie, iar bronzul a fost luat de Amy Tinkler, tot din Marea Britanie (14,349 p).

Sambata, echipa feminina de senioare a Romaniei a cucerit pentru a saptea ora titlul de CAMPIOANA A EUROPEI, in timp ce echipa de junioare a castigat miercuri MEDALIA DE BRONZ pe echipe.

Citeste si: BELLU, PRIMA DECLARATIE DUPA AURUL DE LA EUROPENELE DE GIMNASTICA!

O alta medalie, de argint, a fost cucerita de junioara Laura Jurca la individual-compus.

Tot duminica, Andreea Iridon a reusit sa ia MEDALIA DE ARGINT la barna, dupa ce a fost notata cu 14.433, in timp ce Anda Butuc a primit nota 13.333, ocupand locul 6. Pe podium au mai urcat Angelina Melnikova (Rusia, 14.575), medalie de aur, si Tabea Alt (Germania, 14.200), bronz.

La senioare, Romania va mai fi reprezentata in finalele pe aparate de duminica, de Larisa Iordache la sarituri, paralele, barna si sol, respectiv Diana Bulimar in finala de la barna.

Citeste si: GIMNASTICA: ROMANIA A LUAT AURUL, SUNTEM CAMPIONI EUROPENI!

Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia a fost de obtinerea a trei-patru MEDALII.

La editia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a Romaniei a cucerit MEDALIA DE AUR, cea din 2014 fiind a saptea din palmaresul echipei tricolore.

Sursa foto: prosport.ro