NOI ACUZATII pentru RADU PRICOP, ginerele lui TRAIAN BASESCU. UPDATE

Ginerele fostului presedinte TRAIAN BASESCU, RADU PRICOP, este audiat, din nou, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). RADU PRICOP s-a prezentat la sediul institutiei, miercuri, pentru a discuta cu procurorii anticoruptie, cel mai probabil in dosarul in care este deja cercetat sub CONTROL JUDICIAR.

UPDATE 12.33: Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea urmaririi penale fata de RADU PRICOP, cu privire la savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de fals in declaratii, potrivit unui comunicat al institutiei.

Conform sursei citatate, in ordonanta procurorilor se arata ca, in perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul PRICOP RADU PETRU, in contextul unor discutii, i-a oferit inculpatului LUCINSCHI SERGIU ca solutie pentru obtinerea unei sume de 2.000.000 de euro de la un om de afaceri, incheierea cu acesta din urma a unui contract de imprumut.

Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia sa declare, in mod nereal, in fata notarului public ca, in perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectiva, cu titlu de imprumut. Prin aceasta conduita, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celalalt inculpat sa comita infractiunea de fals in declaratii, consumata la 17 martie 2015, cu ocazia incheierii contractului respectiv. In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane”, se spune in comunicat.

Inculpatului PRICOP RADU PETRU i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art.307 Cod de procedura penala, se mai arata in comunicat.

RADU PRICOP este cercetat in dosarul in care fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, SERGIU LUCINSCHI, este acuzat de SANTAJ. Conform unor surse judiciare este foarte probabil ca RADU PRICOP sa fie informat de extinderea acuzatiilor la adresa sa in acest dosar.

RADU PRICOP s-a prezentat la sediul DNA insotit de avocatul sau si a refuzat sa ofere declaratii jurnalistilor prezenti.

Vom reveni cu amanunte