Gipsul medicinal, inlocuit cu o proteza creata la imprimantele 3D

Un cercetator din Noua Zeelanda a creat, cu ajutorul unei imprimante 3D, un posibil inlocuitor pentru clasicul gips folosit in cazul fracturilor.

Omul de stiinta Jake Evill, de la Universitatea din Wellington, Noua Zeelanda, si-a denumit creatia “exoschelet” si se lauda ca designul posibilului inlocuitor pentru gipsul folosit acum in medicina are un desing mult mai elegant.

Cortex sau este un prototip momentan, dar fata de gipsurile traditionale este mult mai usor si permite respiratia pielii, ceea ce il face sa fie mai atragator.

Procedeul prin care acest nou model de proteza va fi aplicata este unul mai complex, conform adevarul.ro: pacientul va fi examinat, se va stabili ce fractura are la oase, iar bratul ii va fi scanat 3D pentru a se determina forma perfecta pentru exoscheletul care va fi montat, dupa ce va fi printat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Cercetatorul mai spune ca materialele folosite la aceasta inventie sunt reciclabile, iar noul model de gips va aduce si o reducere a preturilor.

Sursa foto: dezeen.com