GIURGIU: Politistii au mers dupa un PONT si au dat de o SUMA URIASA

Politistii de frontiera din Giurgiu au descoperit peste 360.000 de euro ascunsi intr-un autocar care face curse regulate Bucuresti – Istanbul. Banii apartineau unei femei care nu i-a putut justifica si care a declarat ca doua persoane din Bucuresti au rugat-o sa ii transporte in Bulgaria in schimbul unui comision.

Politistii de frontiera giurgiuveni au depistat, ascunse intr-un autocar,mai multe pachete ce contineau 223.000 euro si 138.000 USD, sume de bani pe care un cetatean roman incerca sa le scoata ilegal din tara. In data de 02.09.2016, ora 19.00, la I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu Rutier, s-a prezentat pentru a iesi din tara  un cetatean turc, sofer al unui autocar ce efectua curse pe relatia Bucuresti – Istanbul si transporta ca pasageri 8 cetateni turci si 33 cetateni romani.

Actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra persoanelor, bagajelor acestora si autocarului. Astfel, in urma controlului, au fost descoperite, ascunse sub scaunul soferului si sub spatiul destinat pentru acumulatorii auto, mai multe pachete invelite in folie si banda adeziva ce contineau suma totala de 223.000 euro si 138.000 USD.

Din verificarile efectuate a rezultat ca banii apartin Georgianei I., cetatean roman in varsta de 35 ani, cu domiciliul pe raza judetului Giurgiu, care nu a putut justifica legalitatea provenientei si destinatia sumelor de bani ascunse in autocar. Aceasta a declarat ca a primit banii de la doua persoane din Bucuresti, care au rugat-o sa-i transporte, in schimbul unui comision, in Bulgaria, unde urmau sa se reintalneasca si sa-i restituie.

Ca urmare a celor constatate, intreaga suma de bani a fost  ridicata, in continuare fiind efectuate cercetari cu privire la provenienta si destinatia banilor, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun, se arata in comunicatul autoritatilor.

Sursa foto: rtv