GoHelpFund, un startup românesc care își propune să strângă fonduri caritabile de 400 de miliarde

GoHelpFund este un start-up românesc a început să construiască o platformă specializată de colectare de fonduri pentru organizații filantropice precum Unicef, Crucea Roșie sau Save the Children pentru a îmbunătăți viteza și transparența plăților.

Lansarea este planificată până la sfârșitul anului 2018

GoHelpFund folosește Blockchain și contracte inteligente, ambele sporind semnificativ viteza și siguranța plăților în comparație cu sistemele de plăți obișnuite. De asemenea, intenționează să integreze inteligența artificială (AI) și capacitățile de învățare mecanică pentru a promova noi caracteristici inovatoare. Platforma sa, alături de noua crypto monedă HELP, se așteaptă să fie funcțională până la sfârșitul anului 2018.

În 2016, numai americanii au donat 390 de miliarde de dolari unor cauze caritabile, potrivit Fundației Giving USA. Estimările la nivel mondial nu sunt disponibile, dar numărul este, probabil,  cu cel puțin zeci de miliarde de dolari mai mare.

Concepută anul trecut de Daniel Tirzuman si partenerii săi, GoHelpFund funcționează pe Amazon Web Services si foloseste crypto moneda Ethereum inainte de lansarea tokenului HELP. Startup-ul construiește o platformă descentralizată bazată pe Blockchain și, în plus, vizează introducerea AI și învățarea mașinilor pentru a adăuga caracteristici evaluate de organizațiile caritabile.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Învățarea mecanică va promova noi funcții

Învățarea mecanică, de exemplu, va permite detectarea în timp real (RTD) pentru a recunoaște frauda și alte evenimente înainte ca acestea să se întâmple. În mod similar, AI va fi utilizat pentru procesarea evenimentului în timp real (RTEP), și va prioritiza campaniile de strângere de fonduri. De exemplu, dezastrele naturale vor primi, în mod automat, mai multă atenție decât alte campanii în momente necesare.

Compania consideră că funcțiile de învățare mecanică și de inteligență artificială vor avea un impact mare asupra experienței utilizatorilor. Astfel va fi mai ușor și mai fiabil de folosit pentru oamenii care folosească platforma și vor să fie activi în cadrul comunității.

Tokenul HELP va aduce flexibilitate și transparență

Tokenul GoHelpFund este certificat de Ethereum standard ERC20 și bazat pe ceea ce compania numește Advanced Distributed Edge Network (ADN), soluția Blockchain a companiei.

Potrivit GoHelpFund, atunci când compania va trece, în cele din urmă, de la Ethereum la HELP, cu propriul Blockchain, va aduce flexibilitate pentru a crea legături principale și alte caracteristici. De exemplu, platforma va permite donatorilor să vadă modul în care fondurile lor sunt utilizate în cadrul campaniei, aducând un grad mai mare de transparență.

Donatorii de pe platformă vor putea folosi metodele de plată obișnuite și o varietate de crypto monede, toate acestea urmând a fi convertite automat în tokenurile HELP în momentul tranzacțiilor.

GoHelpFund a câștigat 125.000 de dolari dintr-o vânzare prealabilă a tokenurilor sale. Vânzările de tokenuri HELP sunt programate să continue până la finele lunii martie. Totodată, un program continuu de recompense este funcțional până pe 28 martie.

Atenție: Acest articol nu poate fi considerat un sfat de investiții. Deși vrem să vă oferim toate informațiile importante pe care le putem obține, cititorii ar trebui să facă propriile lor cercetări și să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile lor.