GOLDEN GLOBES 2017: LISTA CASTIGATORILOR de la GLOBURILE DE AUR

Globurile de Aur, unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului la Hollywood, isi deschid portile pentru decernarea premiilor celor mai apreciate filme. Premiile celei de-a 74-a editie a evenimentului vor fi decernate duminica noaptea (dupa miezul noptii, ora Romaniei) in cadrul ceremoniei desfasurate la Beverly Hills. Ceremonia va fi prezentata de Jimmy Fallon si de o multime de actori indragiti, cum ar fi Drew Barrymore, Steve Carell, Matt Damon, Viola Davis sau Nicole Kidman.

UPDATE: Musicalul romantic ”La La Land”, in regia lui Damien Chazelle, cu Emma Stone si Ryan Gosling in rolurile principale a castigat duminica seara Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie, cu ocazia celei de-a 74-a gale anuale Golden Globes, desfasurata la Los Angeles. Cu sapte premii, acest film poate fi considerat marele castigator al galei, dupa ce le-a adus cate un Glob de Aur si regizorului Damien Chazelle, dar si actorilor Emma Stone si Ryan Gosling. 

Iata lista completa a castigatorilor: CINEMA

Cel mai bun film – drama: “Moonlight” 

Cel mai bun film – comedie/ musical: “La La Land” 

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (“La La Land”) 

Cel mai bun rol principal masculin intr-un film – drama: Casey Affleck (“Manchester by the Sea”) 

Cel mai bun rol principal masculin intr-un film – comedie/ musical: Ryan Gosling (“La La Land”) 

Cel mai bun rol principal feminin intr-un film – drama: Isabelle Huppert (“Elle”) 

Cel mai bun rol principal feminin intr-un film comedie/ musical: Emma Stone (“La La Land”)
 
Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un lungmetraj: Aaron Taylor-Johnson (“Nocturnal Animals”) 

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un lungmetraj: Viola Davis (“Fences”) 

Cel mai bun scenariu: “La La Land” (Damien Chazelle) 

Cel mai bun film de animatie: “Zootopia” 

Cel mai bun film strain: “Elle” (Franta) 

Cea mai buna coloana sonora: “La La Land” 

Cel mai bun cantec: “City of Stars” (“La La Land”).

TELEVIZIUNE:
Cel mai bun serial de televiziune musical/comedie: “Atlanta”
Cel mai bun serial de televiziune – drama: “The Crown”
Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: “The People vs. OJ Simpson: American Crime Story”
Cea mai buna actrita in rol principal intr-un serial de comedie/ musical: Tracee Ellis Ross (“Black-ish”)
Cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-un serial de televiziune – drama: Claire Foy (“The Crown”)
Cea mai buna actrita in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune: Sarah Paulson (“People v. O.J. Simpson”)
Cel mai bun actor in rol principal intr-un serial comedie/ musical: Donald Glover (“Atlanta”)
Cel mai bun actor in rol principal intr-un serial – drama: Billy Bob Thornton (“Goliath”)
Cel mai bun actor in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune: Tom Hiddleston (“Night Manager”)
Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial, miniserie sau film TV: Olivia Colman (“The Night Manager”)
Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un serial, miniserie sau film TV: Hugh Laurie (“The Night Manager”)

STIRE INITIALA

Marile publicatii din intreaga lume se intrec in previziuni pentru Premiile Globurile de Aur 2017, care vor deschide sezonul premiilor din cinematografie. Astfel, jurnalistii de la The Washington Post au ales filmele si actorii care, sustin ei, au mai multe sanse sa plece acasa cu unul dintre ravnitele trofee. Potrivit acestora, La la Land regizat de Damien Chazelle va fi marele castigator.

Filmul, care povesteste prin cantec tentativa a doi artisti de a patrunde la Hollywood, realizeaza marele slem la categoria Comedie, cu 7 nominalizari: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun cantec, cea mai buna banda sonora originala, cel mai bun actor Ryan Gosling si cea mai buna actrita Emma Stone.

De la prezentarea lui la Festivalul de Film de la Venetia, La La Land a fost campionul numeroaselor asociatii de critici, iar Golden Globes nu face exceptie. Comedia muzicala a lui Damien Chazelle, este urmata de intunecatele Moonlight, de Barry Jenkins si Manchester by the Sea de Kenneth Lonergan, Hacksaw Ridge, de Mel Gibson si Lion, cu cate 3 nominalizari. 

La categoria cel mai bun film-drama, publicatia sustine ca trofeul va fi adjudecat de Manchester By the Sea, insa premiul l-ar merita Moonlight. Majoritatea peliculelor din aceasta categorie sunt despre oameni tristi, aflati in conflict, insa regizorul Kenneth Lonergan a reusit sa se faca remarcat in  Manchester By The Sea, prin modul in care prezinta situatii emotionante cu un umor dezarmant. La acest capitol concureaza si Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion.Competitia se anunta foarte stransa.  Moonlight de Barry Jenkins, care povesteste adolescenta unui tanar afroamerican dintr-un cartier dificil al orasului Miami, in cautarea unui loc in lume, a primit 6 nominalizari, printre care cea mai buna actrita pentru Naomie Harris, cel mai bun regizor si cel mai bun actor in rol secundar, Mahershala Ali, dar este urmat de aproape de Manchester by the Sea, istoria emotionanta a doliului si a renasterii familiale, care a obtinut 5 nominalizari, dintre care doua pentru vedetele sale, Michelle Williams si Casey Affleck, dar si Cel mai bun regizor (Kenneth Lonergan) si cel mai bun scenariu.

Expertii de la Washington Post nu au indoieli nici in ceea ce o priveste pe Natalie Portman, pe care o prevad castigatoare la categoria cea mai buna actrita, in rol principal, intr-un film-drama. Ea straluceste cu rolul exceptional din Jackie, de Pablo Larrain, unde o interpreteaza pe Jacqueline Kennedy, in timp ce pregateste inmormantarea sotului ei, care a fost asasinat. Ea ar urma sa le surclaseze pe Isabelle Huppert inmagnificul rol de femeie torturata in urma unei agresiuni din Elle, pe Jessica Chastain (Miss Sloane), Ruth Negga pentru Loving et Amy Adams (Arrival), ale caror performante nu sunt de subevaluat.

In rolul unui barbat care il ia sub aripa sa pe nepotul devenit orfan de tata, Ben Affleck, sralucitor in Manchester by the Sea concureaza cu Denzel Washington pentru rolul din Fences, Joel Edgerton (Loving) si cu Viggo Mortensen pentru rolul din Captanul Fantastic, si Andrew Garfield in rolul unui soldat, din apreciata pelicula Hacksaw Ridge a lui Mel Gibson, sustinut de redutabilii frati Weinstein, nominalizata si la capitolul cel mai bun regizor. The Washington Post  mizeaza pe Ben Affleck, dar considera ca premiul ar trebui sa-i revina lui Denzel Washington pentru partitura remarcabila din Fences, precizand ca acesta din urma spune in primele doua minute din pelicula  mai multe cuvinte decat spune Affleck in tot filmul Manchester by the Sea.

La capitolul cel mai bun regizor al unui film de drama sunt nominalizati Damien Chazelle (La La Land), Tom Ford (Nocturnal Animals), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Barry Jenkins (Moonlight) si Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea).

Alti actori de calibru: Meryl Streep pentru Florence Jenkins, Ryan Reynolds pentru Deadpoole, Collin Farrell pentru The Lobster si Hugh Grant in Florence Jenkins. Intre protagonistele cu bratul de fier sa le amintim pe Nicole Kidman (Lion), Viola Davis in Barriere, Michele Williams (Manchester by the Sea), Octavia Spencer in Dreptul de a conta si Naomie Harry (Moonlight), in timp ce printre actorii nonprotagonisti se vor duela Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water), Simon Helberg (Florence Jnkins), Dev Patel  (Lion) si Aaron Taylor-Johnson (Animale nocturne). Hell or High Water a fost nominalizat si pentru cel mai bun scenariu. La randul lui, Lion este citat de patru ori, daca adaugam si  cel mai bun actor (Dev Patel), cea mai buna actrita in rol secundar (Nicole Kidman) si cea mai buna banda sonora originala.

Impartire premiilor in drama si comedie aduce adversari neprevazuti, cum ar fi filmul satiric si ireverentios al super eroilor Deadpool, ceea ce il pune fata in fata pe Ryan Gosling cu un alt Ryan indragit al celei de a saptea arte, Ryan Reynolds, sau vocalizele nu tocmai melodioase din Florence Foster Jenkins, nominalizat si el la cel mai bun film de comedie, alaturi de La La Land,20th Century Women, Deadpool si Sing Street.

Hugh Grant si Meryl Streep concureaza la capitolul cei mai buni actori in rol principal, iar Simon Helberg pentru cel mai bun actor in rol secundar.  In afara veteranelor Annette Bening (20th Century Women) si Meryl Streep, Emma Stone concureaza si cu doua actrite din generatia sa, Hailey Steinfield (The Edge of Seventeen) si Lily Colins (Rules Don’t Apply).

Pentru titlul de cel mai bun actor de comedie sau musical au mai fost nominalizati, alaturi de  Ryan Gosling,  Hugh Grant si  Ryan Reynolds, Colin Farrell pentru rolul din The Lobster si Jonah Hill pentru War Dogs. Publicatiile il vad castigator pe  Ryan Gosling pentru rolul din La La Land, unde este de-a dreptul fermecator. Insa, jurnalistii  sunt de parere ca premiul l-ar merita mai mult Colin Farrell pentru prestatia din The Lobster, considerat unul dintre cele mai bizare filme ale anului.

Animatia franceza este si ea onorata cu lungmetrajul franco-elvetian Ma Vie de courgette (Viata mea de dovlecel), realizat de  Claude Barras, o adaptare libera a romanului Autobiografia unui dovlecel de Gilles Pari, care intra in cursa pentru statueta pentru cel mai bun desen animat, alaturi de Kubo and the Two Strings, Moana, Sing, Zootopia.

La productiile de televiziune, in cursa pentru categoria cel mai bun serial dramatic se regasesc The Crown si Stranger Things, doua show-uri Netflix, alaturi de Game of Thrones, This Is Us si Westworld.

Serialele Atlanta, Black-ish, Mozart in the Jungle, Transparent si Veep, sunt inscrise la capitolul cea mai buna comedie/comedie muzicala.

Miniserialul American Crime Story de Ryan Murphy, al carui prim sezon este dedicat procesului lui O.J. Simpson, este programul cel mai citat, cu cinci nominalizari, inclusiv pentru cel mai bun miniserial la care concureaza cu American Crime, The Night Of, The Night Manager si The Dresser.

La categoria Cel mai bun actor intr-un serial dramatic, au fost nominalizati Rami Malek pentru Mr. Robot, Bob Odenkirk pentru Better Call Saul, Matthew Rhys din The Americans, Liev Schreiber (Ray Donovan) si Billy Bob Thornton (Goliath).

Pandantul feminin le cuprinde pe Caitriona Balfe (Outlander), Claire Foy (The Crown), Keri Russell (The Americans), Winona Ryder (Stranger Things) si Evan Rachel Wood (Westworld). In sfarsit, pentru rolurile de comedie, au fost retinuti Anthony Anderson (Black-ish), Gael García Bernal (Mozart in the Jungle), Donald Glover (Atlanta), Nick Nolte (Graves) si Jeffrey Tambor (Transparent).

Cele mai bune actrite de comedie: Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Sarah Jessica Parker (Divorce), Issa Rae (Insecure), Gina Rodriguez (Jane the Virgin) si Tracee Ellis Ross (Black-ish).

Gala celei de-a 74-a editie a Premiilor Globurile de Aur, care sunt votate de catre Asociatia Presei Straine de la Hollywood, va fi gazduita de prezentatorul de la Tonight Show, Jimmy Fallon.

Meryl Streep va fi onorata in cadrul ceremoniei cu Premiul Cecil B. DeMille. Actrita, care a castigat opt premii Globul de Aur si a fost nominalizata de 29 de ori, joaca alaturi de Hugh Grant in cel mai recent film al sau, intitulat Florence Foster Jenkins.

Sursa traducere: DCNews