GOLDEN STATE WARRIORS, noua campioana a NBA dupa o pauza de 40 de ani

Echipa GOLDEN STATE WARRIORS  a castigat ultimul sezon al Ligii Profesioniste de Baschet Nord-American (NBA) dupa victoria cu 4-2 in finala ligii in compania celor de la CLEVELAND CAVALIERS. In meciul 6 Golden State a castigat in deplasare cu scorul de 105-96, adjudecandu-si PRIMUL TITLU DUPA 40 DE ANI. 

Condusa de pe banca tehnica de cvintuplul campion NBA STEVE KERR, aflat la sezonul de debut ca antrenor, si cu MVP-ul (Most Valuable Player – cel mai valoros jucator) ligii STEPHEN CURRY in garnitura, Golden State a pornit ca mare favorita in aceasta finala in fata echipei din Cleveland. Aceasta din urma a inceput seria finala fara extrema KEVIN LOVE iar dupa primul meci l-a pierdut si pe coordonatorul de joc KYRIE IRVING.

Astfel cei de la Cavs au ramas intr-o singura vedeta: LeBRON JAMES, care a prins o serie finala geniala, dar nu a reusit sa opreasca de unul singur o echipa mult mai completa decat a sa. Dublu campion NBA cu Miami Heat in 2012 si 2013, James a reusit in cele 6 meciuri ale finalei medii de 35,8 puncte pe meci, 13,3 recuperari si 8,8 pase decisive. Insa aceasta prestatie fenomenala a fost in van. 

MVP-ul finalei l-a castigat ANDRE IGUODALA, cel care l-a aparat le Lebron James de-a lungul finalei, a reusit 16,8 puncte pe meci, 5,8 recuperi si 4 pase decisive si a schimbat soarta finalei dupa ce a fost introdus in linia de start in meciul 4, la scorul de 2-1 pentru Cleveland. 

Astfel Steve Kerr devine primul antrenor debutant dupa 30 de ani care castiga titlul NBA, Iguodala devine prima rezerva in sezonul regulat care ia distinctia de MVP al finalei, iar Golden State Warriors castiga titlul NBA pentru prima oara dupa victoria din 1975, cand echipa era condusa din teren de legende precum Rick Barry sau Jamaal Wilkes.