Goldman Sachs renunță să deschidă un birou de tranzacționare a crypto monedelor

Goldman Sachs Group Inc. și-a oprit planurile de deschidere a unui birou de tranzacționare a crypto monedelor, anunță Business Insider citând surse apropiate gigantului bancar.

Planurile băncii de a-și crea o unitate strict pentru crypto monede până la sfârșitul lunii iunie 2018 au fost raportate inițial de Bloomberg, surse susținând că Goldman Sachs își propune să devină “prima mare firmă din Wall Street care intră pe piața crypto monedelor”.

Business Insider citează surse anonime că banca a redus prioritatea acestui proiect, deoarece mediul de reglementare din industria crypto rămâne neclar. S-ar putea face mai mulți pași înainte ca o bancă reglementată să poată tranzacționa active digitale, majoritatea în afara controlului Goldman Sachs, spun sursele.

Citește și: MINAREA CRYPTO MONEDELOR, ACCEPTATĂ DREPT INDUSTRIE DE CĂTRE AUTORITĂȚILE DIN IRAN

“În acest moment, nu am ajuns la o concluzie privind domeniul ofertei noastre digitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Goldman Sachs, Michael DuVally, pentru Reuters. Cu toate acestea, banca nu va respinge pe deplin cripto trading-ul. Potrivit surselor Business Insider, Goldman Sachs se va concentra pe un produs de custodie pentru crypto monede, care îi va permite să dețină criptocurrency în numele clienților mari și să-și urmărească prețul.

Începând cu luna mai, directorul executiv al Goldman Sachs, Rana Yared, a declarat că banca “a concluzionat că nu este o fraudă”, deoarece compania a dezvăluit oficial planurile sale de a cumpăra și vinde crypto monede.

Cu toate acestea, oficialii companiei au rămas sceptici cu privire la activele digitale. CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a spus odată că tranzacționarea Bitcoin nu a fost pentru el, ci a clarificat că este deschis să o considere, în cazul în care crypto monedele devine “mai stabilă”.