Goldman Sachs susține că Bitcoin nu este o fraudă și planifică să o tranzacționeze

Goldman Sachs a declarat că moneda Bitcoin „nu este o fraudă“, și a dezvăluit intenția de a cumpăra și a vinde crypto moneda, informează New York Times. Spre deosebire de concurenții săi de pe Wall Street, gigantul bancar de investiții Goldman Sachs va oferi inițial diferite contracte cu expunere Bitcoin, înainte de a intra cu adevărat pe piața de tranzacționare.

Rana Yared, unul dintre directorii executivi implicat în crearea ofertelor inițiale, a declarat că banca a fost “inundată” cu cererile clienților. “Rezonanța este perfectă atunci când un client spune:” Vreau să dețin contracte Bitcoin sau Bitcoin, deoarece cred că este un unitate de valoare alternativă “, a declarat ea publicației citate.

“… Nu este un risc nou pe care nu-l înțelegem. Este doar un risc sporit de care trebuie să fim foarte conștienți de aici înainte. Ea a adaugat ca Goldman Sachs «a ajuns la concluzia Bitcoin nu este o fraudă,» o declarație semnificativă într-o industrie în care CEO-ul concurent de la JPMorgan, Jamie Dimon, descrie moneda Bitcoin drept una infamă.

Citește și: PREȚUL BITCOIN A ÎNREGISTRAT CEA MAI BUNĂ LUNĂ DIN 2018

Cu toate acestea, chiar și CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a declarat în mod public că Bitcoin “nu este pentru el”, în decursul lunii decembrie 2017, iar Yared a apărut rapid pentru a înlătura orice mituri despre care banca era un “credincioasă monedei Bitcoin”.

“Nu m-aș descrie pe mine însumi ca pe un adevărat credincios care se trezește gândindu-se că Bitcoin va prelua lumea afacerilor”, a adăugat ea. “Pentru aproape fiecare persoană implicată, scepticismul personal este o parte integrantă a procesului în sine”.