Google a interzis minarea crypto monedelor în Play Store

Google s-a alăturat companiei Apple și a interzis aplicațiilor de minare pentru crypto monede din Google Play, magazinul său de aplicații mobile. Potrivit unui raport al Android Police, joi, gigantul de internet a dezvăluit schimbarea poziției într-o actualizare recentă a politicii pentru dezvoltatorii Google Play.

“Nu permitem ca aplicațiile să utilizeze crypto monede pe dispozitivele noastre. Permitem aplicații care gestionează de la distanță extinderea crypto monedelor”.

Restricția vine într-un moment în care Google și Apple și-au consolidat eforturile pentru a stopa activitățile legate de exploatarea crypto pe platformele lor. În aprilie, Google a interzis extinderea browser-ului de minare pentru crypto monede din magazinul său web Chrome, după ce compania a descoperit că “o vastă majoritate” nu a respectat politica privind unicul scop sau a fost rău intenționată.

Și, luna trecută, Apple și-a actualizat politica privind aplicațiile mobile pentru dezvoltatorii iOS pentru a interzice orice aplicație care poate fi folosită pentru minarea crypto monedelor pe dispozitivele mobile.

Astfel de măsuri de limitare a minării de crypto monede vin ca versiuni sub acoperire care par a fi în plină expansiune în lumea criminalității informatice.

Kaspersky Lab, compania rusă de securitate digitală, a declarat într-un raport de luna trecută că incidentele de cripto-jacking – în care actorii răi au deturnat un dispozitiv de utilizator pentru minare crypto – au crescut cu 44,5% în ultimul an.

În mod similar, un raport al Skybox, cu doar câteva zile înainte, a sugerat că minarea ilicită de crypto monede a devenit acum mai populară decât răscumpărarea. Într-o actualizare de la jumătatea anilor, compania a spus că minarea de crypto monede reprezintă acum 32% din totalul de atacuri cibernetice, în timp ce cele de tip ransomware reprezintă doar 8%. La sfârșitul anului trecut, cifrele respective au fost aproape inversate.