Google Doodle: 66 de ani de la incidentul OZN de la Roswell

Incidentul OZN de la Roswell este marcat luni, 8 iulie, cu un logo animat pe pagina de start a motorului de cautare Google. Astazi se aniverseaza 66 de ani de la incidentul OZN de la Roswell, care ar fi fost locul prabusirii unei navete extraterestre reale.

Logoul Google care marcheaza 66 de ani de la incidentul OZN de la Roswell este reprezentat sub forma unui joc animat, este unul interactiv si prezinta un extraterestru care aterizeaza pe Pamant intr-un OZN. Internautii pot directiona extraterestrul prin ferma de la Roswell prin intermediul cursorului, putand fi recuperate astfel partile care compun OZN-ul. Apoi, extraterestrul paraseste Pamantul.

66 de ani de la incidentul OZN de la Roswell: In iulie 1947 se presupune ca guvernul SUA a recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre straine, de la un OZN care s-a prabusit in apropiere de o ferma din Roswell, statul New Mexico.

De la sfarsitul anilor 1970, incidentul a fost obiectul unor controverse intense si obiectul unor teorii ale conspiratiei cu privire la natura reala a obiectului care s-a prabusit.

Armata americana sustine ca ceea ce s-a intamplat a fost doar recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine care apartinea unui program clasificat numit Mogul.

OZN Roswell

Totusi, mai multe voci au sustinut ulterior ca, de fapt, toata operatiunea a fost musamalizata de militarii americani, dupa ce o nava extraterestra s-a prabusit la Roswell si cateva cadavre au fost recuperate, conform Wikipedia.

In 2011, FBI a publicat un document pe site-ul oficial, in care agentul Guy Hottel spune ca un investigator al Fortelor aeriene ar fi declarat ca trei farfurii zburatoare au fost recuperate din New Mexico.

Foto: nydailynews.com