GOOGLE DOODLE pentru a marca aterizarea robotului PHILAE pe cometa CHURYMOV-GHERASIMENKO

GOOGLE DOODLE aterizare robot PHILAE pe cometa CHURYMOV-GHERASIMENKO. Motorul de cautare online Google si-a schimbat, joi, logoul, pentru a marca aterizarea robotului Philae pe nucleul cometei Churyumov-Gerasimenko, o premiera in istoria spatiala.

GOOGLE DOODLE aterizare robot PHILAE pe cometa CHURYMOV-GHERASIMENKO.Robotul american Philae a aterizat miercuri pe nucleul unei comete, o premiera in istoria spatiala, a anuntat Agentia Spatiala Europeana, citata de AFP. Robotul Philae a coborat lin spre cometa 67/P Churyumov-Gerasimenko, la care a ajuns dupa sapte ore de la desprinderea de sonda Rosetta la ora 10,00 (09,00 GMT). “A decurs bine. Suntem foarte fericiti. A decurs fara probleme”, a declarat Andrea Accomazzo, directorul de zbor pentru misiunea Rosetta la Centrul European de Operatiuni Spatiale (ESOC) al ESA, in Darmstadt.

CITESTE SI: VIDEO. Google marcheaza 25 de ani de la caderea ZIDULUI BERLINULUI 

GOOGLE DOODLE aterizare robot PHILAE pe cometa CHURYMOV-GHERASIMENKO.Responsabilii misiunii sondei europene Rosetta, care navigheaza de zece ani in spatiu, au dat miercuri dimineata ultima unda verde pentru lansarea micului robot-laborator cu o greutate de 100 kg. Lansat la circa 20 km de suprafata cometei, Philae va cadea liber sapte ore inainte de a incerca sa aterizeze pe nucleul cometei Churyumov-Gerasimenko.

GOOGLE DOODLE aterizare robot PHILAE pe cometa CHURYMOV-GHERASIMENKO.Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

CITESTE SI: GOOGLE DOODLE pentru cel mai popular motor de cautare 

Sursa foto: google.com