GOOGLE DOODLE pentru cel mai popular motor de cautare

GOOGLE, cel mai mare motor de cautare in lume, este sarbatorit sambata, printr-un GOOGLE Doodle, la 16 ani de la ”nasterea” proiectului.

In Doodle, literele care formeaza cuvantul GOOGLE sunt scrise cu un font diferit de cel obisnuit, mai festiv, iar litera G are o ”palarie” similara celor purtate la petreceri.

Citeste si: JOHN VENN, INVENTATORUL DIAGRAMELOR VENN, OMAGIAT DE GOOGLE

GOOGLE, al carei nume provine de la numarul googol, adica 10 la puterea 100, este o corporatie americana multinationala care administreaza motorul de cautare pe Internet cuacelasi nume, informeaza gandul.info. A fost fondata in 1998 de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin. GOOGLE ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri web.

Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera ca un motor de cautare pe Internet poate revolutiona lumea. GOOGLE dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.

La sfarsitul anului 2007, GOOGLE a fost cotat drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane   (86.057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori, urmatoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia siMarlboro.

Citeste si: LEV TOLSTOI, OMAGIAT PRINTR-UN DOODLE LA 186 DE ANI DE LA NASTERE

De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, GOOGLE  a fost declarata  compania americana cu cea mai buna reputatie, mai ales datorita modului in care isi trateaza angajatii.

Sursa foto: realitatea.net