GOOGLE implineste 15 ani! Compania GOOGLE a fost fondata pe 27 septembrie 1998 de Larry Page si Serghey Brin,

GOOGLE implineste vineri, 27 septembrie, 15 ani de existenta, motiv pentru care cel mai mare motor de cautare este celebrat printr-un GOOGLE DOODLE.

In GOOGLE DOODLE-ul pentru GOOGLE, literele care formeaza cuvantul GOOGLE sunt animate, primul O fiind sub forma de tort. In momentul in care utilizatorul GOOGLE intra in GOOGLE DOODLE-ul interactiv, acesta se transforma intr-un joc de pinata.

GOOGLE a fost fondata pe 27 septembrie 1998, de Larry Page si Serghey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford. Curand, GOOGLE a devenit cel mai folosit motor de cautare de pe internet, iar in prezent are peste 8 miliarde de site-uri indexate.

Numele „GOOGLE” reprezinta un joc de cuvinte, pornind de la cuvantul „googol”, un neologism inventat în anul 1938, care reprezinta numarul 10 la puterea 100 (10 urmat de 100 de zerouri).

La sfarsitul anului 2007, GOOGLE a fost cotata drept cea mai puternica marca globala (evaluata la 86,057 de miliarde de dolari), peste General Electric, Microsoft, Coca-Cola, IBM, Apple, McDonald’s ori Nokia. De asemenea, tot in 2007, GOOGLE a fost desemnata si compania americana cu cea mai buna reputatie, tratandu-si angajatii cel mai bine.

Desi a pornit ca un motor de cautare, GOOGLE si-a largit activitatea in cei 15 ani de existenta, lansand servicii ca: GOOGLE EARTH (cu imagini din satelit ale Pamantului), GOOGLE CHROME(browser web), ANDROID (sistem de operare pentru telefoane si tablete), GMAIL (e-mail de la Google), GOOGLE TALK (mesagerie instant de la Google), GOOGLE CHROME OS (sistem de operare pe Linux), ORKUT si GOOGLE PLUS/GOOGLE + (retele de socializare).

Sursa foto: GOOGLE