Google interzice extensiile de minare Crypto din magazinul Chrome

Google a anunțat că va interzice (retrage) extensiile de minare a crypto monedelor din magazinul Chrome începând cu data de 2 aprilie, din cauza faptului că “90%” dintre acestea nu au respectat regulile sale.

James Wagner, managerul de produse pentru extensiile din magazinul Chrome web, a anunțat pe blogul său că această mișcare reprezintă un răspuns după o analiză riguroasă. În acest moment, interdicția se referă la momentul în care utilizatorii care descarcă o extindere de orice tip încep minarea crypto monedelor fără consimțământul lor.

“În ultimele luni, a existat o creștere a extensiilor malware care par să furnizeze funcționalități utile la suprafață, în timp ce încorporau scripturi ascunse de minare a crypto monedelor care rulează în fundal”, afirmă Wagner. Anterior, Google permitea apariția extinderilor de minare a crypto monedelor care aveau drept unic scop exploatarea. În prezent, Google va interzice noilor extensii să facă parte din Magazinul Web și le va elimina pe cele existente până în luna iunie.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Doar una dintre cele zece extensii pentru minarea crypto monedelor respectă politicile Chrome, a declarat Wagner. “Din păcate, aproximativ 90% dintre toate extensiile referitoare la minarea crypto monedelor pe care dezvoltatorii au încercat să le trimită în Magazinul Chrome web nu au respectat politica noastră și au fost fie respinse, fie eliminate din magazin”,  a adaugat el.

De asemenea, luna iunie va marchează începutul interdicției lansată de Google față de crypto monede, toate anunțurile legate de zona crypto urmând să dispară din Google Adwords.