Google Romania a pus o panglica neagra sub logoul sau, in memoria victimelor de la Charlie Hebdo

Google Romania a pus o panglica neagra sub logoul sau, in memoria victimelor de la Charlie Hebdo

Motorul de cautare Google Romania a adaugat o panglica neagra sub logoul sau, in memoria victimelor atacului terorist produs, miercuri, la sediul saptamanalului satiric Charlie Hebdo din Paris, care s-a soldat cu 12 morti. Panglica neagra afisata sub logoul de pe pagina principala a Google Romania este insotita de textul “in memoria victimelor atacului asupra Charlie Hebdo”.

Pe de alta parte, versiunea franceza a Google a intrat “in doliu”, miercuri, dupa atentatul de la sediul Charlie Hebdo. Atunci, sub logoul Google Franta a fost afisata tot o panglica neagra, iar ulterior aceasta a fost inlocuita cu mesajul “JeSuisCharlie”, scris cu litere albe, intr-un patrat negru.

12 persoane (11 barbati si o femeie) au murit, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre decedati se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Atentatul nu a fost revendicat, dar autorii sai au urmat, se pare, ordine ale organizatiei extremiste Stat Islamic, impotriva careia Franta este angajata militar in Irak. Pe de alta parte, martorii citati de presa franceza au declarat ca redactia publicatiei Charlie Hebdo a fost atacata de simpatizanti ai retelei teroriste Al-Qaida.

Citeste si: PRIMA FOTOGRAFIE CU REDACTIA CHARLIE HEBDO DUPA ATACUL TERORIST. FOTO IN ARTICOL

Sapte persoane se afla joi in arest preventiv in cadrul anchetei privind atacul, a anuntat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Potrivit AFP, o sursa judiciara a declarat, la randul sau, ca miercuri seara au fost retinute sapte persoane, barbati si femei din anturajul a doi frati identificati drept presupusii autori ai atacului.

Politia franceza a publicat fotografiile celor doi frati suspectati ca ar fi autorii atacului si care fac obiectul unor “mandate de cautare”, Cherif si Said Kouachi, in varsta de 32, respectiv 34 de ani, si a facut apel la marturiile persoanelor care au asistat la atac. Cei doi suspecti “sunt probabil inarmati si periculosi”, a avertizat prefectura de politie din Paris.

Citeste si: CELE MAI SANGEROASE ATENTATE COMISE IN EUROPA DIN 1995 PANA IN PREZENT

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, in varsta de 18 ani, s-a predat politiei la Charleville-Mézières, in nord-estul Frantei, “dupa ce si-a vazut numele circuland pe retelele de socializare”, a anuntat o sursa apropiata dosarului.

Totodata, joi seara, autoritatile franceze au instituit nivelul maxim de alerta in zona din nordul Frantei unde s-ar afla autorii atacului terorist comis miercuri la redactia Charlie Hebdo.