Google s-a sucit! Va ridica, parțial, interdicția referitoare la publicitatea pentru crypto monede

Google este pregătit să își actualizeze politica de anunțuri în luna octombrie, permițând unor companii crypto să facă publicitate pe platforma sa. Compania a anunțat acest lucru, oficial, marți 25 septembrie.

Conform anunțului oficial, începând cu luna octombrie, Google va permite schimburilor de crypto monede înregistrate să-și facă publicitate pe platforma sa Google Adwords, vizând publicul din SUA și Japonia. În cadrul anunțului se arată: “Agenții de publicitate vor trebui să fie certificați cu Google pentru țara în care vor difuza anunțurile lor. Agenții de publicitate vor putea solicita certificarea odată ce politica va fi lansată în octombrie.”

Această decizie urmează anunțului din martie că toate afacerile legate de crypto monede nu vor putea să cumpere anunțuri pe Google Adwords, descrise de insiderii din industrie drept “incorecțe” și “îngrijorătoare”.

Citește și:  MUGUR ISĂRESCU: CRYPTO MONEDELE POT AJUNGE UN FEL DE CARITAS SAU FNI

Pentru a-și justifica interdicția anunțurilor pentru crypto monede, Google a declarat că îi protejează pe clienții săi de oferte frauduloase, incluzând, dar fără a se limita la acestea, “ofertele inițiale de monede, schimburile de crypto monede, portofelele de crypto monede și sfaturi privind tranzacționarea cu crypto monede”.

Alți giganti din domeniul tehnologiei, cum ar fi Facebook și Twitter, au făcut declarații similare determinând un val de interdicții care viza publicitatea pentru crypto monede la începutul acestui an. De atunci, Facebook a revizuit interdicția de publicitate pentru firmele de crypto monede, aprobate în prealabil, menținând în același timp o interdicție privind anunțul inițial de oferire a monedelor (ICO) – o mișcare similară cu cea efectuată astăzi de Google.

În iunie, Jimmy Wales, Wikipedia, a comentat încercările de a reglementa tehnologia blockchain și crypto monedele, spunând: “Nu puteți interzice matematica. Nu poți interzice blockchain.

În luna iulie, co-fondatorul Google, Serghei Brin, a anunțat că minează Ethereum (ETH) la Summit-ul din Maroc dedicat tehnologiei blockchain.