GOOGLE si-a lansat primul smartphone ULTRA LOW-COST

GOOGLE a prezentat recent in India primul sau SMARTPHONE ULTRA LOW-COST, care va rula pe noua platforma ANDROID ONE. Noul telefon inteligent este menit sa atraga noi consumatori intr-o piata estimata sa devina a doua ca marime dupa numarul de utilizatori de internet pana in 2017.

Noul SMARTPHONE are un pret de pornire de 6.399 rupii (105 dolari), este echipat cu un procesor quad core MediaTek si are un ecran de 4,5 inci, relateaza Bloomberg.

Citeste si: GOOGLE PREGATESTE O SCHIMBARE MAJORA: VA CREA CONTURI ONLINE PENTRU COPII

Pretul relativ scazut ar putea ajuta GOOGLE sa-si extinda baza de utilizatori in India, unde majoritatea consumatorilor acceseaza serviciile de internet prin intermediul telefoanelor mobile, in detrimentul calculatoarelor.

Compania de internet Mozilla, unul dintre principalii rivali ai GOOGLE, a lansat luna trecuta in India un SMARTPHONE bazat pe sistemul de operare Firefox, la un pret de pornire de 33 de dolari.

Platforma Android One va fi extinsa, pana la finele anului, si in alte piete asiatice, precum Indonezia, Insulele Filipine, Bangladesh, Pakistan si Sri Lanka. Printre firmele cu care GOOGLE va colabora pe aceste piete se numara Panasonic, Acer, Lenovo, HTC si Qualcomm.

IPHONE 6. CE UTILIZATORI VOR MIGRA LA SMARTPHONE-UL APPLE

Sursa foto: ibnlive.in.com