GOOGLE, vestea care te va surprinde: ce se va intampla cu brandul NEXUS

GOOGLE va opri productia telefoanelor si tabletelor NEXUS, urmand a inlocui toata gama cu o noua familie de gadget-uri high-end pe care o va numi ANDROID SILVER. Informatia nu este oficiala, fiind publicata de portalul The Information.

Cu ajutorul programului ANDROID SILVER, GOOGLE urmareste sa isi extinda si mai mult influenta in sistemul ANDROID, oferind dispozitive direct de la sursa, fara ca o a treia parte sa fie implicata, noteaza GSM Arena. In plus, se pare ca GOOGLE va putea oferi astfel si update-uri destul de rapide la sistemul de operare lansat in colaborare cu ANDROID, intr-un mod similar cu rivalul APPLE.

Citeste si: TOPUL CELOR MAI BUNE SMARTPHONE-URI DIN LUME LA ORA ACTUALA. GALERIE FOTO

Din cate se pare, GOOGLE va subvention atat productia, cat si costurile de marketing pentru partenerii sai pe partea de hardware. Zvonurile spun ca gigantul american va cheltui nu mai putin de 1 miliard de dolari pentru ca programul sa prinda viata.

Tot la capitolul zvonuri aflam ca telefoanele si tabletele ANDROID SILVER vor fi realizate de LG si Motorola, urmand ca HTC, Sony si Samsung sa se alature mai tarziu acestui parteneriat.

Din punct de vedere al concurentei directe, ANDROID SILVER va concurca cu Apple iPhone.

GOOGLE PREGATESTE LANSAREA TABLETEI NEXUS 8. FOTO IN ARTICOL

Sursa foto: techradar.com