Google vrea sa ofere internet de la 20 de kilometri altitudine

Compania Google are in plan ca pe viitor sa ofere internet in cele mai inaccesibile zone, printr-un proiect inedit.

Google are un plan revolutionar in ceea ce priveste o cat mai mare acoperire a zonelor cu acces la internet pe plan mondial Specialistii companiei vor sa ofere internet pe tot globul, din Himalaya pana in jungle, iar pentru asta testeaza posibilitatea de a construi un inel de baloane care sa zboare in jurul planetei.

Baloanele ar urma sa fie cu heliu, echipate cu mici computere, si sa zboare la 20 de kilometri altitudine astfel incat cele peste 4,6 miliarde persoane care nu au acces la internet sa poata beneficia de conexiune. Baloanele vor fi dotate cu panouri solare care sa alimenteze partea hardware a sistemului, iar semnalul pentru internet ar urma sa fie transmis de la un balon la altul, apoi catre reteaua terestra.

 “Internetul emis din balon poate fi o idee nebuneasca si la un anumit nivel chiar asa este. Dar, uneori, daca vrei sa faci un pas urias, trebuie sa incerci sa faci ceva nebunesc”, a declarat arhitectul-sef al acestui proiect, Richard Devaul, care a mai precizat ca dezvoltatorii noii tehnologii mai au nevoie de cateva luni de munca pana sa definitiveze proiectul.