GORGHIU: Adoptarea in Senat a LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA – o victorie a NORMALITATII

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU considera ca adoptarea de catre Senat a proiectului de lege privind VOTUL PRIN CORESPONDENTA reprezinta “o VICTORIE A NORMALITATII” in Parlament.

“Consider votul Senatului de azi o victorie a normalitatii, un prim pas catre a remedia o NEDREPTATE FACUTA DIASPOREI ROMANESTI. Consecventa pe care PNL a demonstrat-o in apararea unui drept fundamental al romanilor de pretutindeni incepe sa dea rezultate”, a afirmat Gorghiu, intr-un comunicat remis luni Agerpres.

Liderul liberal spune ca votarea acestui proiect atat de catre senatorii PNL, cat si de catre cei ai Puterii ii permite sa spere “intr-un VOT SIMILAR IN CAMERA DEPUTATILOR, forul decizional pe acest subiect”.

CITESTE SI: IOHANNIS: Sper ca saptamana viitoare sa fim in posesia LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

“Proiectul de lege este bazat in mare parte pe initiativa depusa de PNL la Parlament inca din luna martie. Se dovedeste, astfel, ca rezistenta Puterii fata de acest proiect nu a fost nici pe departe fundamentata pe argumente serioase. Opozitia PSD fata de acest proiect a fost un act premeditat de tergiversare a unei solutii pentru votul in diaspora, caracterizat de o atitudine duplicitara si dezinformari”, a precizat Gorghiu.

Ea a solicitat Parlamentului “sa acorde prioritate” proiectului de lege, astfel incat “sa ajunga rapid in Camera Deputatilor, sa fie votat si trimis la promulgare”.

“Parlamentul Romaniei le datoreaza aceasta lege ROMANILOR DIN STRAINATATE, iar ea trebuie sa se aplice incepand cu alegerile parlamentare de anul viitor”, a conchis Gorghiu.

Sursa foto: paginadepolitica