GORGHIU: Aducerea in fata JUSTITIEI a celor VINOVATI pentru MINERIADA, O REPARATIE OBLIGATORIE

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU afirma ca aducerea celor vinovati pentru MINERIADA IN FATA JUSTITIEI reprezinta o REPARATIE OBLIGATORIE intr-un STAT DE DREPT.

“Mineriada din 1990 a UMBRIT INCEPUTURILE DEMOCRATIEI ROMANESTI. Cunoasterea adevarului si aducerea in fata Justitiei a celor vinovati pentru evenimentele tragice de atunci sunt REPARATII OBLIGATORII INTR-UN STAT DE DREPT si necesare — fata de oamenii care au suferit atunci, dar si fata de intreg poporul roman. Oricat de tarzie, recunoasterea crimelor indreptate impotriva cetateanului, a partidelor politice si a presei democratice trebuie sa aiba loc intr-o Romanie democratica si europeana”, a scris, miercuri, Alina Gorghiu pe Facebook.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: ILIESCU si MAGUREANU, ACUZATI de CRIME impotriva UMANITATII. STANCULESCU este SUSPECT. UPDATE

Ea sustine ca PNL nu s-a indreptat niciodata impotriva unei persoane, ci a luptat impotriva tuturor ideilor, doctrinelor si a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentala — LIBERTATEA.

“Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reactiei impotriva conceptului de libertate si a libertatilor cetatenesti. Folosirea fortei impotriva individului, a cetateanului nu a fost si nu va fi niciodata acceptata de Partidul National Liberal”, conchide liderul PNL.

Sursa foto: ziuaconstanta