GORGHIU: Alegerile locale din aceasta vara reprezinta pariul PNL cu Oltenia si cu Moldova

PNL Valcea si-a lansat joi seara candidatii din majoritatea localitatilor judetului, in alegerile locale din iunie, in fata unei audiente de peste 600 de membrii de partid si cei doi copresedinti, ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA.

Cei doi lideri ai PNL au vorbit despre importanta castigarii alegerilor in Oltenia de catre PNL.

“Auzim peste tot despre Ardeal. In judetele din Transilvania se discuta despre o infrastructura impecabila, despre investitii cu capital privat, despre absenta somajului, despre un nivel de trai si un nivel de salarizare competitiv. De ce? Pentru ca acolo, in Ardeal, administratiile locale au fost conduse de liberali. Liberalismul a insemnat emanciparea societatii, dezvoltarea economica a acestei regiuni. De aceea, alegerile locale din aceasta vara reprezinta pariul PNL cu Oltenia si pariul PNL cu Moldova. Valcea are o misiune importanta, este judetul castigat de liberali si trebuie sa exporte acest model de politica si la vecini”, a declarat GORGHIU.

La randul sau, BLAGA a mentionat ca presedintele Klaus Iohannis a castigat alegerile in Valcea.

“Iohannis l-a invins pe Ponta la Valcea. Ce ar fi insemnat azi, sa fie Ponta la Cotroceni si fratele sau, Dragnea, la Palatul Victoria. O perpetuare a lipsei de valori, a coruptiei, a modului de a cumpara voturi, de a cumpara primari. Cum a fost acea ordonanta 55 si de aceea ii felicit pe edili din Valcea ca au rezistat impartirii banilor pe capota masinii, pe care a facut-o Dragnea in scopul de a inregimenta cat mai multi primari la PSD”, a declarat BLAGA.

Si candidatul PNL Valcea la presedintia Consiliului Judetean, deputatul Cristian Buican, a declarat ca, in 15 luni de cand “liberalii au preluat sefia judetului, s-au facut investitii mai multe decat a facut PSD in 25 de ani”.

“A sosit momentul ca Valcea sa respire economie de piata. Dupa 25 de ani de PSD, in Valcea avem cu 40.000 mai multi pensionari decat angajati, majoritatea salariatilor au depins de economia de stat. Proiectul Valcea Liberala va fi aplicat aici, din 5 iunie”, a spus Buican.

La finalul intalnirii au fost prezentati candidatii la functiile de primar din majoritatea localitatilor valcene.

In prezent, in Valcea, PNL are primari intr-un numar de 53 de localitati dintr-un total de 89 si presedintia Consiliului Judetean.

 Sursa foto: evz