GORGHIU: Am propus 10 criterii de selectie ce tin de INTEGRITATE pentru candidatii la alegerile din 2016

ALINA GORGHIU a vorbit despre despre lista cu zece criterii de integritate pentru candidatii partidului la alegerile din 2016, informeaza B1TV. 

”Sunt criterii de selectie ce tin de integritate. Azi s-a facut o propunere, au fost dezbateri mai aprinse si mai domoale pana s-a luat decizia in unanimitate. Se trimite la organizatiile judetene, se dezbate democratic, civilizat, vin la centru propuneri, iar pe 11 Consiliul National va vota o hotarare care sa modifice statutul si care sa genereze aceste criterii.

Oricine vrea si simte ca poate aduce un comentariu in plus e binevenit”, a sustinut liderul liberal.

CITESTE SI: GORGHIU: PNL VA VOTA IN FAVOAREA CERERILOR JUSTITIEI IN CAZURILE SOVA, OLTEANU SI TEODORESCU

”Eu nu mi-am propus sa fiu populara printre colegii care vor candida, dar nici nu vreau sa ma transform in procuror in partid. Daca legea le permite sa desfasoare diverse activitati, eu nu pot interzice asta. Putem deschide dezbatere publica daca oamenii politici au voie sa deruleze alte activitati in timpul mandatului sau nu. Daca se ajunge la concluzia ca nu, atunci e in regula, dar atata vreme cat un consilier care castiga putin face o afacere de buna credinta, dar nu cu primaria in care e consilier, ci cu alta, nu vad cum ati putea sa-i spuneti sa-si intrerupa activitatea desfasurata onest.

CITESTE SI: GORGHIU anunta un posibil CONGRES dupa ALEGERILE LOCALE unde s-ar putea alege un PRESEDINTE UNIC

Trebuie sa existe un sistem care sa monitorizeze cazurile de afaceri cu statul care presupun conflictul de interese, cum este ANI. ANI a fost una dintre cele mai performante institutii in privinta cazurilor descoperite. Nu vreau sa le interzicem tuturor sa respire pentru ca ar putea sa faca o infractiune”, a sustinut GORGHIU.

Sursa foto: stirileprotv