GORGHIU ameninta Guvernul CIOLOS cu retragerea sprijinului daca nu se vor gasi BANI pentru INDEMNIZATIILE MAMELOR

PNL nu va mai sustine Guvernul CIOLOS daca acesta nu va gasi bani pentru aplicarea legii privind indemnizatiile pentru mame, a declarat ALINA GORGHIU, copresedinta liberalilor.

”Daca Guvernul nu gaseste sursele de finantare pentru legea referitoare la indemnizatia mamelor, nu o sa mai sustinem actualul Executiv”, a anuntat GORGHIU.

Prin aceasta lege se elimina plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru cresterea copilului. Totodata, indemnizaţia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.

CITESTE SI: MINISTRUL MUNCII anunta cand va fi IMPLEMENTATA Legea INDEMNIZATIILOR pentru MAME

Cuantumul acesteia va fi 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani si nu poate fi mai mica de 85% de salariul minim brut pe ţara garantat. Totodata, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.

Legea a fost promulgata de presedintele Iohannis pe 18 aprilie.

CITESTE SI: Liberalii i-au adresat un apel premierului CIOLOS pentru a asigura finantarea indemnizatiilor pentru mame

Proiectul de lege a starnit ample dezbateri dupa ce a fost adoptat de Parlament, premierul Dacian CIOLOS declarand in mai multe randuri ca nu sunt bani la buget pentru aplicarea acestei legi si ca alesii ar trebui sa specifice in proiect de unde ar trebui sa se ia bani pentru a putea fi alocati pentru indemnizatii.

 Sursa foto: evz