GORGHIU, apel catre PONTA pentru SUSTINEREA Legii VOTULUI prin CORESPONDENTA

 Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a facut, vineri, un apel catre premierul VICTOR PONTA sa sustina legea votului prin corespondenta si sa organizeze alegeri partiale in circumscriptiile ramase vacante, informeaza Agerpres. 

ALINA GORGHIU a afirmat ca in acest moment exista ‘opacitate’ in randul PSD in ce priveste votul prin corespondenta, dar si o teama de confruntarea cu electoratul.

Vreau sa-i felicit pe cei de dreapta din Marea Britanie care au reusit sa castige zdrobitor alegerile, dar va spun acest lucru in contextul in care 15% din electoratul chemat la vot a votat prin corespondenta (…) Este inca un mesaj pe care astazi, in contextul alegerilor din Marea Britanie, imi permit sa il adresez, sa fac un nou apel catre premier si Guvern sa inteleaga ca retetele de bune practici, retetele de succes din alte state trebuie implementate si in Romania. Am sa uit ca a incalcat dreptul de vot al romanilor din diaspora, am sa uit ca a incalcat Constitutia, de fapt n-o sa uit, o sa ii iert partial acest lucru, daca vedem ca se va adopta cu sprijinul PSD legea pentru implementarea votului prin corespondenta. in acest moment exista o opacitate la PSD, nu vor deloc sa promoveze si sa sustina aceasta lege pe care eu o consider vitala pentru democratie”, a declarat ALINA GORGHIU, care s-a aflat intr-o vizita in judetul Covasna impreuna cu copresedintele partidului, VASILE BLAGA.

CITESTE SI: IOHANNIS, la intalnirea cu ROMANII din ITALIA: Sunt mai multe VARIANTE pentru VOTUL prin CORESPONDENTA

Liderul PNL considera ca blocarea alegerilor partiale in circumscriptiile ramase fara primari, consilieri locali sau parlamentari echivaleaza cu un ‘exces de putere’, in detrimentul democratiei si bunului mers al comunitatilor locale.

Il intreb pe marele premier Ponta de ce nu vrea sa organizeze acele alegeri partiale? (…) De fiecare data cand este intrebat de organizarea alegerilor partiale refuza sa raspunda, sau spune vedem noi, vom face, sau spune ca e prea scump, sau gaseste absolut orice motiv (…) Eu cred ca este temerea vietii lui, ideea de vot, astazi, inseamna un mare cosmar pentru Ponta. A avut cosmarul votului din diaspora, ar avea acum, daca ar organiza partiale, un cosmar major in fiecare localitate pentru ca ar pierde alegerile. Marea problema a lui Ponta nu e legata nici de resursa financiara si nici de baza legala, eu cred ca e legata doar de faptul ca ar pierde alegerile”, a mai spus ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU l-a SOMAT public pe VICTOR PONTA in legatura cu VOTUL prin CORESPONDENTA

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a mentionat ca vizita in judetul Covasna face parte dintr-un turneu prin mai multe judete din tara pentru a verifica modul in care s-au omogenizat organizatiile locale si judetene si pentru a pregati viitoarele alegeri. El a precizat ca pe 23 mai, la Pitesti, va avea loc Consiliul National al PNL, unde vor fi facute modificari la statut, va fi aprobat programul de guvernare si calendarul de pregatire a alegerilor locale.

Sursa foto www.e-national.ro