GORGHIU: Daca motiunea nu trece, pierde societatea din Romania. Suntem oaia neagra a Europei

ALINA GORGHIU a declarat ca daca motiunea de cenzura nu va trece, nu va pierde PNL, ci societatea din Romania, care „este vazuta ca oaia neagra a Europei avand un prim-ministru inculpat”.

Aceasta a mai sustinut ca liberalii au nevoie si de voturi din partea parlamentarilor care acum sustin guvernul pentru a putea trece motiunea, motiv pentru care in zilele urmatoare vor avea loc mai multe discutii. 

“Ne lipseste un numar consistent de voturi daca vorbim doar de opozitie. Evident ca avem nevoie de voturi si din partea parlamentarilor care sustin Guvernul PONTA. In realitate sa stiti ca daca noi pierdem la vot la motiunea de cenzura si aceasta motiune de cenzura nu trece nu pierde PNL, pierde societatea din Romania care in acest moment este vazuta ca oaia neagra a Europei avand un prim-ministru inculpat, un prim-ministru al carui prim termen de judecata in dosarul legat de faptele de coruptie este luni. Va dati seama cam cum vor suna titlurile ziarelor si televiziunilor straine luni in momentul in care prim-ministrul va fi iar pe treptele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-si rezolve problema si, din pacate, refuza sa si-o rezolve ca persoana privata, insista, se incapataneaza sa-si rezolve din calitate de prim ministru”, a declarat copresedinta PNL.

CITESTE SI: GORGHIU: Discutiile privind votul pe motiune au inceput, continua saptamana viitoare, inclusiv cu UNPR

GORGHIU a mai spus ca nu vrea sa se pronunte in legatura cu sansele motiunii de a trece pentru ca lucrurile nu mai depind doar de PNL: “Ceea ce a tinut de noi am facut, acum mingea este in terenul domnului Oprea, in terenul domnului Tariceanu, in terenul domnului DRAGNEA. Daca dansii au intelepciunea sa puna Romania peste interesele personale ale lui VICTOR PONTA  si peste interesele PSD de a ramane la guvernare cu orice pret, cu orice risc de decredibilizare a tarii noastre, atunci vom avea o sansa de succes pentru romani, nu pentru noi. Dar vom vedea”.

Intrebata de ce nu i se acorda prezumtia de nevinovatie lui VICTOR PONTA, ALINA GORGHIU a declarat ca problema nu este legata de prezumtia de nevinovatie, ci de credibilitate pentru ca nu mai exista in Europa niciun sef de guvern care sa fie in situatia lui PONTA.

CITESTE SI: PNL CONFIRMA MOTIUNEA DE CENZURA. GORGHIU: FAC APEL LA COALITIA DE GUVERNARE SA IA O DECIZIE IN FOLOSUL ROMANIEI. UPDATE

“Nu are nicio legatura cu prezumtia de nevinovatie. Eu nu am spus o secunda ca VICTOR PONTA este vinovat. Spun doar ca in functia de prim-ministru este nevoie de o persoana a carei credibilitate sa nu fie stirbita, a carei imagine sa fie plus valoare pentru statul roman (…) Nu mai exista nici un premier in situatia lui VICTOR PONTA in Europa”, a declarat liderul liberal.

Aceasta a mai sustinut ca discutiile cu liderii politici in vederea votarii motiunii vor incepe in zilele urmatoare, dar, in cadrul lor, nu vor fi negociate functii.

“Nu negociem insa functii, functiile vor fi discutate doar in care aceasta motiune va fi un succes. Pentru ca nu vrem sa amestecam lucrurile. Pentru noi prioritar acum este sa trimitem acasa o solutie toxica pentru statul roman. Dupa vom avea si discutii in mod concret legate de guvern”,a explicat ALINA GORGHIU.

Ea a mai declarat ca nu s-a pus problema sustinerii unui guvern de uniune nationala pentru ca PNL vrea o formula fara PSD.

“Nu s-a pus nici macar o secunda problema sa accepte PNL un guvern de uniune nationala si credeti-ma ca daca PSD a fost prost la guvernare singur sau in formula cu UNPR si altii, nu va deveni mai bun daca il atasam Partidului National Liberal. Nu, formula pe care ne-o dorim este categoric fara PSD”, a conchis copresedinta PNL.

Sursa foto: realitatea