GORGHIU: “De principiu, suntem multumiti de proiectia bugetara. Guvernul CIOLOS are nevoie de sprijin

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a afirmat luni ca liberalii sunt “de principiu” multumiti de proiectia bugetara si a subliniat ca Guvernul Ciolos are nevoie de sprijin, informeaza Agerpres. 

“De principiu, suntem multumiti de proiectia bugetara. Daca ati urmarit observatiile pe care eu si domnul Blaga le-am facut inainte de a se face public bugetul, am spus foarte clar ca stim ca este un guvern de tranzitie, stim ca are nevoie de sprijinul unei majoritati parlamentare, dar vrem sa vedem investitii publice mai mari, iar de la 33 la 37 miliarde de lei este o crestere”, a afirmat ALINA GORGHIU la Realitatea TV.

CITESTE SI: DRAGNEA: Amendamentele la buget vor fi discutate inainte la grup sa vedem daca se justifica

Ea a subliniat ca, din nefericire, la bugetul de stat se aduna foarte putini bani, subliniind ca ANAF ar trebui sa-si faca treaba mai bine.

“Colectam cel mai putin dintre toate statele civilizate. Eu cred ca nici nu punem degetul unde sunt vulnerabilitati mari intotdeauna. Eu cred ca ANAF poate sa isi faca treaba si mai bine. (…) Avem o problema cu mediul privat. Si aici, eu ma bucur ca vad o marire. A fost una dintre conditiile pe care le-am pus pentru a putea sustine acest buget: sa se mareasca investitiile si intr-un anumit procent au fost marite aceste investitii publice. Pentru ca fara investitii publice in economie nu o sa poti sa generezi nimic”, a completat co-presedintele PNL.

GORGHIU a sustinut ca “avantajul major al Guvernului Ciolos, necomparabil cu orice guvern politic, este ca poate sa faca in mod real, autentic, o evaluare a resurselor administrative, o profesionalizare a acestor resurse”.

Bugetul de stat pentru 2016 este fundamentat pe venituri de 231,12 miliarde de lei, in crestere cu 1,6% fata de 2015, si pe cheltuieli de 252 de miliarde de lei, cu 6,8% peste cele din 2015, iar deficitul estimat este de 2,95% din PIB, la o crestere economica de 4,1%, a anuntat vineri ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

CITESTE SI: DINCU: Guvernul vizeaza prin PROIECTUL DE BUGET acoperirea NECESITATILOR cele mai stringente ale Romaniei

La capitolul cheltuieli, asistenta sociala se va afla, si in 2016, pe primul loc, cu 79,4 miliarde de lei (31,5% din total), in crestere de la 75,85 miliarde de lei in 2015 (32,1% din total). Pe locul doi se afla cheltuielile de personal, cu 57,2 miliarde de lei (22,7% din total), fata de 51,8 miliarde de lei estimate pentru 2015 (21,9% din total). Abia pe locul patru, dupa cheltuielile pentru bunuri si servicii, se afla cheltuielile de investitii, cu 37,7 miliarde de lei (15% din total), in crestere de la 33,7, suma estimata a se cheltui in 2015 (14% din total).

 Sursa foto: stirileprotv