GORGHIU despre alba-neagra cu VOTUL pentru STRATEGIA NATIONALA din PARLAMENT

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU si-a exprimat ingrijorarea si iritarea fata de evenimentele din ultimele ore legate de votul incert pentru STRATEGIA NATIONALA de APARARE a TARII.

Intr-o interventie la postul de televiziune Digi24, ALINA GORGHIU a declarat ca: 

„Daca se confirma aceasta amanare, singura eticheta pe care pot s-o pun acestui comportament al majoritatii parlamentare este iresponsabilitatea. Strategia Nationala de Aparare este singurul document obligatoriu pentru a fi inaintat de presedinte Parlamentului in termen de maximum 6 luni de la investire.

CITESTE SI: STRATEGIA NATIONALA de APARARE, bataia de joc a PUTERII. SE VOTEAZA sau NU? UPDATE 

Pentru prima data, presedintele Romaniei a adoptat o noua atitudine in raport cu Legislativul si a dat dovada de respect fata de lege, demarand, anterior, un amplu proces pentru consultarea acestui document. Procesul a presupus comunicarea si dialogul nu doar cu institutiile din domeniul securitatii nationale, ci a fost o discutie cu consilierul prezidential pe probleme de securitate in comisiile de specialitate ale Parlamentului, gest care se inscrie in atitudinea generala a presedintelui Iohannis de a restarta raporturile cu Parlamentul in spirit constitutional. (…) Este o iresponsabilitate sa amanam acest vot pe o strategie care comporta discutii ample pe fond”, a comentat ALINA GORGHIU pentru sursa citata.

Sursa foto: jurnalul.ro