GORGHIU, despre CARDUL de SANATATE: Proiect insuficient promovat si explicat cetatenilor

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, a criticat, vineri, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, amanarea succesiva a implementarii cardului electronic de sanatate, masura luata sub actualul guvern.

GORGHIU precizeaza ca spera ca Guvernul sa isi ia corigenta in toamna in privinta cardului de sanatate.

“Lipsa comunicarii si slaba informare a publicului pot transforma o masura guvernamentala buna intr-un esec. Un exemplu recent este cardul electronic de sanatate, care ar fi trebuit sa fie, de luni bune, singurul instrument pentru decontarea serviciilor medicale. Din pacate, suntem la a sasea amanare a implementarii efective a acestui proiect, insuficient promovat si explicat cetatenilor”, scrie aceasta pe Facebook

CITESTE SI: Liberalul CRISTIAN BUSOI a lansat o CAMPANIE DE INFORMARE pentru PACIENTI

Copresedinta PNL a facut referire la platforma online pusa la dispozitia pacientilor pentru a se putea informa asupra drepturilor lor.

“De saptamana aceasta, romanii au o sursa de informare cu privire la serviciile medicale din Romania si la drepturile lor, ca pacienti. Campania ”Drepturile pacientilor”, initiata de colegul meu, Cristian Busoi, va pune la dispozitie o platforma online si un Tel Verde: 0800 080 444. Cat despre cardul de sanatate, nu putem decat sa speram ca Guvernul isi va lua corigenta in toamna, pe 1 septembrie, cand a anuntat ca proiectul va deveni cu adevarat functional”, a mai precizat GORGHIU pe pagina de socializare.

CITESTE SI: PNL SOMEAZA GUVERNUL SA IMPLEMENTEZE CARDUL DE SANATATE DE LA 1 SEPTEMBRIE

 Sursa foto ziuanews