GORGHIU, despre discutiile dintre Putere si Opozitie pe tema Codului Fiscal: E un SEMNAL POZITIV

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a precizat joi, printr-un mesaj postat pe Facebook, ca discutiile dintre reprezentantii partidelor, pe tema Codului Fiscal au aratat deschidere catre o abordare prudenta pevind reducerea fiscalitatii. Pozitia liberlilor, mai noteaza GORGHIU, a fost aceea ca modificarile in materie fiscala trebuie sa tina cont de prevederile Tratatului Fiscal al UE.

”Discutiile tehnice de azi dintre Putere si Opozitie pe tema Codului Fiscal au aratat deschidere catre o abordare rationala si prudenta privind relaxarea fiscalitatii. E un semnal pozitiv in perspectiva sesiunii parlamentare extraordinare de saptamana viitoare. Pozitia PNL a fost aceea ca modificarile in materie fiscala trebuie sa tina cont de prevederile Tratatului Fiscal al UE (ratificat si de tara noastra), sa asigure echilibrele macroeconomice si sa constituie o baza pentru prelungirea Acordului Romaniei cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana”, a transmis liderul PNL.

CITESTE SI: CONSENS pe CODUL FISCAL: Reprezentantii partidelor s-au inteles pe TVA de 20%. UPDATE

”S-a realizat consensul principalelor forte politice astfel incat la reexaminarea Codului Fiscal in Parlament sa se opereze, intr-o prima etapa, reducerea TVA la 20% (din 1 ianuarie 2016), iar ulterior, in a doua etapa, reducerea TVA la 19% si eliminarea supraaccizei la carburanti (din 1 ianuarie 2017). PNL a cerut de asemenea ca Guvernul sa vina trimestrial in fata Parlamentului pentru a prezenta executia bugetara si incadrarea in indicatorii macroeconomici”, a mai precizat ALINA GORGHIU.

De asemenea, copresedintele PNL subliniaza ca liberalii sunt de parere ca ”legea salarizarii in sistemul bugetar trebuie sa faca obiectul unui consens politic separat” si ca eventualele majorari salariale trebuie facute in mai multe etape si doar dupa ce exsta certitudini in privinta sustenabilitatii lor.

CITESTE SI: Sesiunea extraordinara la Parlament pentru noul COD FISCAL va avea loc luni

”In acelasi timp, PNL sustine ca legea salarizarii in sistemul bugetar trebuie sa faca obiectul unui consens politic separat, prin care sa stabilim in mod etapizat eventuale majorari salariale, asigurandu-ne de sustenabilitatea lor. Oamenii au dreptul legal si moral de a cere salarii mai mari, dar politicienii nu trebuie sa le ofere iluzia unor cresteri masive, care ar arunca in aer deficitul bugetar. Populismul trebuie evacuat din aceasta dezbatere, chiar daca ne aflam deja intr-o perioada pre-electorala”, mai noteaza ALINA GORGHIU. 

Sursa foto bzi