GORGHIU, despre liderii de filiale: Ori gasesc candidatul care sa castige alegerile, ori candideaza

ALINA GORGHIU spune ca, desi o parte dintre liderii de filiale “ar prefera sa stea linistiti sa cadideze la Parlament”, conducerea partidului va avea grija ca raspunderea lor sa fie clara pentru locale, cerandu-le sa isi asume candidatura daca nu vor gasi un candidat potrivit.

“Aceste alegeri au o miza atat de mare si sunt atat de importante pentru PNL incat nu putem sa ne permitem ca presedintii de judet sa nu isi asume raspunderea asa cum trebuie. Mai avem presedinti de judet care, probabil, ar prefera sa stea linistiti sa cadideze la Parlament, dar conducerea partidului va avea grija ca raspunderea lor sa fie foarte calara. Ori gasesti candidatul care sa iti castige alegerile la judet si in municipiu, ori, daca nu il gasesti, vei candida”, a declarat ALINA GORGHIU, la intrebarile jurnalistilor, care i-au cerut sa explice afirmatia secretarului general al PNL, MARIAN PETRACHE, care a reafirmat ca acolo unde partidul nu are candidat, copresedintii trebuie sa isi asume candidatura.

CITESTE SI: GORGHIU: Discutiile privind votul pe motiune au inceput, continua saptamana viitoare, inclusiv cu UNPR

Intrebata daca si-ar asuma o candidatura la Primaria Capitalei daca partidul i-ar cere, ALINA GORGHIU a spus ca are convingerea ca unul dintre cei patru membri ai PNL inscrisi in cursa interna pentru candidatura la Bucuresti va castiga alegerile, afirmand ca refuza sa lanseze ideea ca ar putea candida.

“Avem o competitie intre patru membri ai PNL la Primaria Generala, eu am convingerea ca unul dintre ei va fi cel care va reprezenta administratia Bucurestiului in urmatorii patru, opt ani de zile. Nu vreau sa lansez ideea ca as putea candida la Primaria Generala, pentru ca am spus foarte clar ca nu voi candida si nu vreau sa candidez la Primaria Generala”, a spus GORGHIU.

Copresedintele PNL a mai afirmat insa ca, daca analizele vor arata ca niciunul dintre cei patru liberali nu este pregatit pentru Primaria Generala, partidul va cauta un candidat care sa corespunda optiunilor electoratului din Bucuresti.

CITESTE SI: LIGA ALESILOR LOCALI PNL: ALINA GORGHIU despre strategia pentru a scapa de “acest bolnav PONTA”. UPDATE

“Le-am spus-o si colegilor mei, daca analizele vor arata ca niciunul dintre cei patru nu este pregatit pentru Primaria Generala, vom cauta pana gasim un candidat care sa corespunda optiunilor electoratului din Bucuresti”, a spus ALINA GORGHIU.

In cursa pentru desemnarea candidatului PNL pentru Primaria Capitalei s-au inscris LUDOVIC ORBAN, CRISTIAN BUSOI, PETRE ROMAN si COSTICA CANACHEU.

 Sursa foto: realitatea