GORGHIU, despre MCV: Romania primeste o “nota buna”, insa vina mentinerii raportului apartine majoritatii construite in jurul PSD

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU sustine ca, prin raportul MCV, Romania primeste o nota buna, insa afirma ca “vina” mentinerii acestui mecanism apartine majoritatii construite in jurul PSD, informeaza Agerpres.

“Justitia din Romania primeste o nota buna din partea Comisiei Europene prin raportul MCV dat publicitatii astazi. In ciuda performantelor constante ale justitiei, nu avem inca o perspectiva a finalizarii acestei monitorizari. Vina nu apartine nicidecum sistemului judiciar, ci unei majoritati parlamentare duplicitare sau de-a dreptul ostile justitiei, construite in jurul PSD”, a scris GORGHIU, miercuri, pe Facebook. 

CITESTE SI: RAPORT MCV: ALEGERILE din 2016, un test-cheie pentru respectarea normelor de integritate

Ea subliniaza este nedrept ca Romania sa ramana sub aceasta monitorizare din cauza faptului ca PSD “nu respecta principiul egalitatii in fata legii”.

“Inca o data, criticile din raport fac referire la refuzul Parlamentului de a incuviinta cererile de ridicare a imunitatii parlamentare. E nedrept ca Romania sa ramana sub aceasta monitorizare pentru ca PSD neaga principiul egalitatii in fata legii. Pozitia PNL este clara: intotdeauna votam la vedere pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunitatii”, a conchis copresedintele liberalilor.

CITESTE SI: Raport MCV: Legislatia in domeniul CORUPTIEI trebuie sa se aplice tuturor IN MOD EGAL si la toate nivelurile

 Sursa foto: realitatea