GORGHIU, despre prefectii schimbati de CIOLOS: Cerem sa se puna capat colonizarii PSD

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU sustine ca schimbarea prefectilor pe care premierul a inceput-o este “un semnal de alarma privind depolitizarea administratiei”.

Liberala a subliniat, in cadrul Stirilor B1 TV, si faptul ca nu a exista nicio intelegere intre PNL si primul ministru pentru aceste schimbari.

“PNL a avut doua discutii cu premierul si una dintre solicitari a fost depolitizarea administratiei centrale”, a spus GORGHIU.

De altfel, desi au trecut 3 luni de cand CIOLOS a preluat mandatul de premier, “e bine ca exista un inceput de punere in practica a evaluarilor care functioneaza in aparatul central”.

CITESTE SI: Premierul DACIAN CIOLOS va schimba 19 PREFECTI pe criterii de performanta. 10 JUDETE au deja prefecti noi. UPDATE

Deocamdata, insa, “cifra este nesatisfacatoare daca ne uitam la numarul de prefecti PSD. Am dat exemplu in trei luni de mandat al lui CIOLOS, de cel putin trei prefecti care participa la sedinte PSD si au anuntat informal candidatura la alegerile locale sau in stare de incompatibilitate ori conflict de interese”.

“Cerem sa se puna capat depesedizarii, cerandu-i premierului sa faca o evaluare a resurselor umane din administratie. A promis ca vine cu oameni din corpul inspectorilor guvernamentali sau de unde are resursa”, a conchis copresedintele.

Sursa foto: realitatea