GORGHIU, despre raportul Departamentului de Stat al SUA: Putem vorbi de PRESA LIBERA in ROMANIA

Co-presedintele PNL, ALINA GORGHIU, a declarat vineri, la Focsani, referitor la raportul pe 2014 al Departamentului de Stat al SUA, ca ‘in ciuda unui aparat guvernamental pus sa lucreze exclusiv in favoarea PSD-ului”, in Romania se poate vorbi si de presa libera care informeaza corect.

Co-presedintele PNL a mentionat ca ‘Departamentul SUA nu a prins ultimele etichete pus de VICTOR PONTA jurnalistilor in cazul ministrului venit in locul domnului DRAGNEA’.

‘Departamentul SUA nu a prins ultimele etichete puse de Victor Ponta jurnalistilor in cazul ministrului venit in locul d-lui Dragnea, sunt cuvinte care nu are sens sa reproduc, as astepta o reactie din partea presei din Romania, din partea Clubului Roman de Presa, m-as bucura sa vad ca politicienii atunci cand sunt jigniti chiar de un prim-ministru,care are in pixul domniei sale 15 milioane de euro cu dedicatie pentru presa din Romania fara criterii, sa puteti sa-i spuneti ca greseste’, a afirmat Gorghiu.

CITESTE SI: Raportul Departamentului de Stat: GUVERNUL ROMAN a aplicat noile CODURI PENALE fara a analiza IMPACTUL

Ea a mai spus ca ‘Klaus Iohannis nu avea nici o sansa in campania electorala daca in Romania nu exista o presa care sa transmita si mesajele sale’.

‘PNL nu avea nici o sansa sa-si promoveze candidatul daca nu exista, si multumesc lui Dumnezeu ca a existat, presa care sa fie corecta in Romania. Sper ca etichetele lui Ponta sa dispara in viitorul apropiat si imi pare rau ca oamenii politici cand jignesc, calomniaza, nu sunt sanctionati suficient. Dar am si o paranteza, mai sunt si din presa oameni care nu se ridica la nivelul ideii de presa si ar trebui sanctionati si ei’, a mai declarat Gorghiu.

Relele tratamente aplicate detinutilor, coruptia la nivelul guvernului, discriminarea sistematica a romilor in societate, conditiile precare din penitenciare, tentativele constante ale unor politicieni de a lovi in independenta justitiei, dar si amenintarile la adresa libertatii presei, violenta si discriminarea impotriva femeilor — acestea sunt principalele probleme identificate in cazul Romaniei in raportul pe 2014 al Departamentului de Stat al SUA referitor la drepturile omului in lume.

Sursa foto www.dcnews.ro