GORGHIU despre SUSTINEREA programului PNL: Pe unii dintre colegii lui OPREA i-am CONVINS.GEOANA se alatura discutiei

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, la postul Realitatea TV, ca PNL va negocia cu toti parlamentarii care “au disponibilitatea” sa sustina programul de guvernare al partidului, liberalii fiind determinati pentru a face toate “demersurile si negocierile legitime” pentru a putea promova motiunea de cenzura, pentru schimbarea Guvernului Ponta.

In acest sens, Alina Gorghiu a declarat ca Mircea Geoana a acceptat sa ia parte la discutii, privind programul de guvernare propus de PNL, si, in aceeasi masura, si o parte din colegii presedintelui UNPR, Gabriel Oprea.

Eu am sa va spun ca suntem pregatiti pentru a guverna. Asta inseamna sa ai niste componente care sa intregeasca reteta. Programul de guvernare exista si astazi s-a mai discutat pe tema acestui program de guvernare. Este un proces in lucru. Programul de guvernare este prima componenta. Apoi, avem un premier desemnat in persoana lui Catalin Predoiu“, a declarat Alina Gorghiu.

CITESTE SI: VASILE BLAGA A ANUNTAT MODIFICARILE CARE AU FOST ADUSE STATUTULUI PNL

In viziunea Alinei Gorghiu, PNL a gresit pentru ca “a discutat foarte mult” despre momentul in care va ajunge la guvernare, intrucat a creat “o asteptare foarte mare” din partea electoratului.

Nu am sa va spun ca avem aceasta majoritate, astazi, pentru ca nu o avem, dar am agreat impreuna cu colegii mei sa nu mai vorbim public despre data la care se va intampla, ca nu vom vorbi despre majoritate parlamentara, decat atunci cand o vom avea. Pana atunci, suntem determinati sa facem toate demersurile si negocierile legitime pentru a avea numarul necesar sa promovam acea motiune de cenzura. Nu exista niciun dubiu in privinta asta. Suntem foarte hotarati, dar cred ca a vorbi de un lucru foarte mult si a ridica asteptarile electoratului, care il detesta pe Victor Ponta nu e un lucru bun. E mult mai sanatos, pentru noi, sa facem toate aceste negocieri, sa ne vedem de treaba, sa gasim formula corecta pentru sustinerea programului de guvernare”, a mai spus copresedintele PNL. 

In acest context, Alina Gorghiu a afirmat ca in momentul in care PNL va detine majoritatea necesara in Parlament, va depune motiunea si o va anunta public.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU CERE DEMISIA MINISTRULUI FINANTELOR, DARIUS VALCOV

Mircea Geoana a zis ca este pregatit sa stea de vorba pe programul de guvernare. Vom sta de vorba cu toti colegii care au disponibilitatea sa sustina un program de guvernare al PNL. CU UDMR am stat de vorba si vom continua discutiile, in viitorul apropiat, inclusiv pe programul de guvernare, legislatia electorala. Domnul Oprea a avut pozitii publice, in care a exprimat un punct de vedere clar, ca nu vrea sa ajute la schimbarea Guvernului Ponta. Noi am discutat, in schimb, cu colegi ai domniei sale si pe unii i-am si convins ca merita efortul sa sustina programul de guvernare. In momentul in care se va intampla sa avem aceasta majoritate, o sa depunem motiune si o sa o anuntam public. Suntem absolut determinati sa o facem, avem toate conditiile bifate, mai putin cele privitoare la majoritatea parlamentara (…) Mai devreme sau mai tarziu, schimbarea Guvernului va deveni realitate, doar ca, cred ca e mai bine sa anuntam la momentul oportun schimbarea. Daca cineva va schimba Guvernul Ponta, aceea va fi Opozitia“, a mai afirmat Alina Gorghiu.