GORGHIU, despre votul in cazul lui UNGUREANU: PNL va vota pentru MRU sef la SIE

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat luni la postul B1 TV, ca nu este usor ca opozitia sa coaguleze o majoritate in cazul votului privind numirea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU la sefia SIE, dar ca o va face.

”Este un subiect foarte important al nominalizarii domnului Ungureanu si au avut loc discutii cu toti parlamentarii, atat din majoritatea parlamentara care il sustine pe Ponta si Guvernul PSD, cat si cu colegii nostri. Din opozitie nu este simplu sa coagulezi o majoritate parlamentara care sa sustina proiectele tale sau propuneri, cum este cazul de fata, venite din partea Presedintiei Romaniei, dar asa cum am reusit sa o facem la votul pentru Strategia Nationala pentru Aparare, eu sunt optimista ca maine vom reusi sa coagulam acea majoritate care sa sustina propunerea Mihai Razvan Ungureanu”, a declarat Alina Gorghiu.

CITESTE SI: MRU: VOTUL oricarui PARLAMENTAR RESPONSABIL este IMPORTANT

”Emotiile mele nu sunt pentru numarul de voturi care sa sustina propunerea, ci ascultand mesajul PSD, referitor la boicotarea votului de maine, am o strangere de inima ca va trebui sa fim foarte concentrati pe mobilizare, dar vom reusi acest lucru”, a mai spus copresedintele PNL.

De asemenea, Gorghiu a precizat ca PNL av vota pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE.

”PNL va vota pentru Mihai Razvan Ungureanu sef la SIE, propunere venita de la presedintele Romaniei. (…) Dupa declaratiile publice ale liderilor altor partide politice parlamentare, premierul interimar a anuntat ca sustine propunerea, minoritatile au anuntat ca sustin propunerea, colegii de la UDMR, de asemenea au spus acelasi lucru. Ca atare, luand in calcul toate aceste declaratii publice, exista o majoritate in Parlament pentru ca Mihai Rzvan Ungureanu sa fie numit la conducerea SIE. Va reamintesc ca saptamana trecuta s-a votat Strategia Nationala de Aparare in Parlament, tot in ciuda boicotului PSD, si s-a demonstrat ca pe chestiuni de siguranta nationala exista majoritate si fara PSD”, a spus Gorghiu.

CITESTE SI: DRAGNEA, despre votul in cazul numirii lui MRU la sefia SIE: BOICOTUL e una din variante. Noi nu-l sustinem

”Daca ne vom mobliza avem suficiente vorturi sa asiguram cvorumul. Nu ne este usor sa asiguram aceasta majoritate care sa asigure cvorumul de sedinta, dar o vom face”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Sursa foto www.libertatea.ro