GORGHIU: Dialogul pe tema CODULUI FISCAL, unul de responsabilitate politica

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat joi, dupa discutiile dintre liderii partidelor parlamentare, ca dialogul dintre Putere si Opozitie  pe tema CODULUI FISCAL poate fi incadrat la categoria “idei de responsabilitate politica”, un inceput care poate determina masuri coerente si sustenabile pentru Romania.

“Astazi putem spune ca asistam la o premiera, poate e un cuvant destul de mare, dar, in mod cert, este un exercitiu de dialog intre Opozitie si Putere, pe care eu si copresedintele VASILE BLAGAil putem incadra la categoria idei de responsabilitate politica. Toata discutia a stat sub zodia prudentei. Ma bucur ca (…) vom putea sa votam, sper eu in unanimitate, un COD FISCAL care sa aduca relaxare fiscala”, a precizat ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: LA DISCUTIILE DE AZI NU S-A ABORDAT SI TEMA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Liderul PNL a adaugat ca cel mai important lucru care a fost agreat la aceasta intalnire a fost REDUCEREA TVA-ului, care permite incadrarea in tinta de deficit.

“Partea care ne bucura extrem de tare este ca am agreat acea REDUCERE a TVA-ului, ca ne vom incadra in tinta de deficit pe care si colegii nostri la intalnirea tehnica de saptamana trecuta au discutat despre ea, au agreat-o, ca discutiile au mers intr-o directie foarte buna. (…) Am analizat posibilitatea directionarii deficitului bugetat in urma unor discutii cu toti factorii politici decidenti catre partea de investitii, pentru ca e nevoie de o relansare a investitiilor in Romania. (…) S-a discutat, de asemenea, ca, in eventualitatea unei cresteri economice sustenabile in Romania, sa putem micsora si povara pe munca. Dialogul a fost unul foarte bun. Mai sunt teme si directii importante pe care Romania trebuie sa le urmeze si cred ca acest inceput poate insemna ca, indiferent de competitia politica intre noi si celelalte partide parlamentare, putem sa avem un dialog care sa insemne masuri coerente, sustenabile catre Romania”, a aratat ALINA GORGHIU.

Intrebata daca a vorbit cu presedintele KLAUS IOHANNIS inainte de aceasta intalnire, ALINA GORGHIU a spus ca l-a informat pe acesta imediat dupa ce a trimis cererea de reexaminare Parlamentului.

CITESTE SI: DRAGNEA: MODIFICARILE LA CODUL FISCAL ADOPTATE IN FORMA INITIALA DAR INTRODUSE ETAPIZAT

“L-am informat pe presedinte imediat dupa ce a trimis cererea de reexaminare si am beneficiat de suportul expertilor tehnici, cei care aveau cifrele la indemana, despre mandatul cu care eu si copresedintele VASILE BLAGA vom veni la negocieri. Era firesc sa facem acest lucru. Am venit la negocieri cu un mandat. Ma bucur ca rezultatul este acesta si sunt convinsa ca saptamana viitoare, poate duminica, pe un calendar pe care am incercat sa-l schitam, aceasta lege va ajunge la promulgare si vom vedea ce atitudine va adopta presedintele Romaniei. Dar ma bucur ca fara medierea domniei sale am reusit astazi sa ne intelegem si sa avem acest consens”, a afirmat copresedintele PNL.

Sursa foto: jurnalul